Sari la conținut

Concluzii dupa Vienna International Gaming Expo 2018

In organizarea European Gaming Events, in perioada 30 mai - 1 iunie, Viena a gazduit Expozitia Internationala de Gaming, VIGE 2018.

European Gaming Events este o subdivizie a European Gaming Media, lider in organizarea de evenimente de tip boutique in Europa Centrala si de Est. Compania se concentreaza pe experientele clientilor pentru a organiza evenimente reusite. Aceasta se asigura ca, la conferintele si seminariile organizate, delegatii intra in contact cu experti ai industriei intr-un mediu prietenos si intim, ca beneficiaza de o viziune clara si transparenta asupra subiectelor si temelor si ca li se ofera oportunitati de conectare cu profesionisti ai industriei pentru a discuta despre sesiunile zilei, pentru a-si impartasi experientele si pentru a initia colaborari.


Locul de desfasurare al conferintei a fost Melia HotelS & Resorts, un stabiliment situat pe malul Dunarii, langa Centrul International Viena, Centrul de conferinte si expozitii Austria Center si in apropierea statiei de metrou Kaisermuhler-VIC care ofera legatura directa spre Catedrala Stephansdom si centrul orasului. Hotelul este cea mai inalta cladire din Viena si pune la dispozitia clientilor camere de lux, mobilate modern, o terasa pe acoperis cu vedere la Dunare, restaurante cu meniuri locale si mediteraneene.

A fost cea de-a doua editie a Vienna International Gaming Expo, eveniment anual care a reusit sa adune peste 500 de delegati, reprezentanti ai operatorilor de jocuri de noroc, autoritati de reglementare, mass-media, dezvoltatori de tehnologie si servicii adiacente industriei gaming-ului, ofiteri in cadrul serviciilor de prevenire a spalarii de bani, ofiteri ai serviciilor de protejare a datelor personale, alti actori ai industriei. Scopul intalnirii a fost acela de a crea retele si a identifica oportunitati de dezvoltare a industriei in Austria si regiunile invecinate.


Evenimentul a fost structurat in 3 conferinte dedicate care au analizat noutatile in inteligenta artificiala, tehnologii pentru pariurile sportive si online casino, esporturi, Fantasy-sports, criptomonede, fixarea meciurilor (stabilirea rezultatului in afara locului de disputare a intrecerii sportive), identificarea tentativelor de frauda si spalare de bani, protejarea datelor jucatorilor, incluziunea si diversitatea in industria jocurilor de noroc.


Motto-ul acestei editii a fost: ,,Do it for your karma”. Ziua de 30 mai a fost dedicata inregistrarii si cunoasterii participantilor. Expozitia a permis unui numar de 38 de expozanti sa isi prezinte ultimele produse si servicii destinate industriei jocurilor de noroc. Scopul acestei expozitii a fost acela de incuraja colaborarile in cazinouri, pariuri sportive, eSports, Fantasy-sports si sporturi virtuale.


In acelasi timp cu expozitia s-a desfasurat Seminarul de cunostinte iGaming care a evidentiat tehnici-cheie si servicii care pot fi implementate de operatorii de jocuri de noroc in scopul cresterii veniturilor, reducerii fraudelor si, desigur, implementarea celor mai recente actualizari de reglementare ale pietelor in curs de dezvoltare.


Seminariile s-au axat pe urmatoarele subiecte principale: Actualizare de piata in Austria, Actualizare de piata in  Germania, Actualizarea pietei în Malta, Regulile jocurilor de noroc pe pietele europene, IMGL Masterclass, Fixarea meciurilor, Convergența dintre jocurile de noroc bazate pe teren și jocurile online, Detectarea fraudei, Utilizarea tehnologiei VR / AR în jocurile de noroc, Utilizarea inteligentei artificiale in jocurile de noroc, Retentia clientilor, Criptomonede.


Participantii s-au declarat incantati de modul in care s-a desfasurat conferinta, au apreciat informatiile de ultima ora prezentate, tehnologiile si serviciile promovate de dezvoltatori. Un important capitol al discutiilor a fost reprezentat de lamurire unor aspecte legate de implementarea GDPR (Regulamentul General pentru Protectia datelor), incepand cu 25 mai 2018.

Comentarii

Ultimă oră