Sari la conținut

Brașovenii trebuie să știe aceste lucruri! Ce să nu faci niciodată atunci când ți s-a stricat smartphone-ul

brasovenii-trebuie-sa-stie-aceste-lucruri-ce-sa-nu-faci-niciodata-atunci-cand-ti-sa-stricat-smartphoneul-

Smartphone-ul a devenit nelipsit din viețile tuturor, fiind folosit aproape ca o extensie a omului. Vrei să vorbești la telefon? Îți verifici mesajele de pe rețelele de socializare? Ai de plătit o factură? Vrei să îți comanzi cina? Toate acestea și multe altele se pot face doar atingând display-ul telefonului, în timp record. Utilitatea unui smartphone este incomensurabilă, însă ce este de făcut atunci când ai constatat că acesta s-a defectat?


Iată ce să nu faci niciodată atunci când ți s-a stricat smartphone-ul

l Se întâmplă frecvent să intri în baie cu telefonul, mai ales dacă îți dorești să îți citești mesajele sau pur și simplu să asculți muzică. Însă, ce faci atunci când l-ai scăpat din mână și telefonul a ajuns în apă? Dacă ești posesorul unul smartphone rezistent la apă nu este nicio neplăcere, dar dacă ai un telefon obișnuit, apa poate complica situația.

Ce e de făcut? Îl scoți din mediul lichid cât se poate de repede, îl ștergi și îl lași ”la uscat” într-un loc sigur. Sub nicio formă nu îl bagi în priză! De asemenea, nu îl așezi lângă o sursă puternică de căldură și nici nu folosești uscătorul de păr pentru a încerca să evapori lichidul mai repede din interiorul acestuia.

Este recomandat să îi scoți cartela sim și bateria (dacă modelul permite detașarea acesteia) cât timp stă la urcat.

smartphone 1


l Telefonul nu se mai încarcă decât într-o anumită poziție? Se pare că locul unde se introduce mufa de încărcare s-a defectat și acesta primește curent electric cu dificultate. Ce este de făcut? Trebuie să ajungi la un service de reparații telefoane pentru înlocuirea acestei componente.

Să nu crezi că poți remedia acest aspect de unul singur. Nu este recomandat să introduci alte cabluri de încărcare în telefonul tău, în speranța că acesta se va încărca. Nu vei reuși decât să agravezi situația.

l Poate cea mai frecventă problemă a unui smartphone este spargerea sau crăparea display-ului. Și aici vei avea nevoie de ajutorul unui specialist, care va putea remedia stricăciunea. Nu încerca să faci acest lucru acasă, este foarte probabil să ajungi la service cu un telefon care va necesita reparații suplimentare. Așadar, dacă ai spart display-ul, nu încerca să îl lipești cu lipici, silicon sau alte materiale adezive. Nu se va rezolva problema, ba chiar dimpotrivă.

smartphone 2



l Telefonul tău se descarcă prea repede? Este o problemă destul de frecventă a smartphone-urilor, mai ales dacă sunt utilizate intens. Pentru a rezolva acest aspect, trebuie înlocuit acumulatorul și gadgetul tău preferat va fi ca nou. Dacă ai un telefon al cărui acumulator se poate detașa, poți înlocui chiar tu bateria, după ce ai cumpărat una similară.

Însă, dacă deții un smartphone a cărui acumulator este încorporat, nu trebuie să încerci să faci asta acasă! Cei de la service folosesc tehnici și echipamente speciale pentru a scoate o astfel de baterie, dacă vei face acest lucru fără instrumentele necesare vei deteriora telefonul.

Deși un smartphone poate avea numeroase probleme, folosirea acestora este ceva ce face parte din cotidian, din rutina zilnică a fiecăruia. Iar dacă există puțină precauție, te poți bucura de gadgetul tau timp îndelungat.

Sursa foto: Pexels.com

Comentarii

Ultimă oră