Sari la conținut
adidasii-urati-care-au-ajuns-la-moda

Moda are etape ciudate din când în când, iar cea mai recentă perioadă readuce în revistele de fashion așa numiții „dad shoes”, o pereche de adidași supradimensionați, care au fost transformați din perechea urâtă și confortabilă de încălțăminte pe care o purtau tații într-un trend pe care l-au adoptat toate vedetele, atât de pe Instagram, cât și de pe covorul roșu.

„Dad shoes” au acest nume datorită aspectului lor retro de adidași. Cei mai mulți arată ca și cum au fost scoși din dulapul cu haine din anii '80 ai tatălui tău. Gândește-te la acei adidași albi, combinași cu șosete albe înalte și blugi spălăciți. Mulți dintre ei au tălpi groase și un aspect general care pare că favorizează confortul în fața chicului.

Google Trends afișa creșteri uriașe în căutări „dad shoes” în vara lui 2018, iar trendul pare că a continuat pe stradă, din moment ce vedem din ce în ce mai mulți astfel de adidași.

Deși este dificil de identificat exact cine a dat startul acestui trend în materie de adidași, specialiștii în fashion spun că brandurile precum Nike și Adidas au început să producă adidași mai butucănoși încă de acum un an și jumătate.

Aceste mișcări au influențat și designerii de lux, cum ar fi Balenciaga, care au început să facă versiuni high-end ale acestor tipuri de adidași.

Se pare că nostalgia continuă să influențeze designul adidașilor. Anii '90s erau cunoscuți pentru stilul butucănos al încălțărilor și, în special al adidașilor, iar cel mai bun exemplu este fondatorul Apple Steve Jobs, care promova look-ul simplu format din tricou, blugi și adidași simpli tip „dad shoes”.

Avem un sentiment că tendința „dady shoes” are ceva de a face cu renașterea modei anilor '70, '80 și '90. Nu vă reamintesc de adidașii ciudați pe care îi purtați când erați copii?

Sport pentru modă, nu pentru fitness

În Statele Unite, 75% din adidași sunt cumpărați pentru aspect și pentru confort, mai degrabă decât pentru performanță. Trendul cu noii adidași „dad shoes” subliniază și mai mult faptul că cei care cumpără adidași o fac pentru modă, nu pentru fitness și pentru a face mișcare.

Acest stil a devenit unul „love it or hate it”, iar mulți îl urăsc pentru că încalcă tot ceea ce ni s-a spus până acum despre încălțăminte: vrem ca încălțămintea noastră să fie drăguță și să ne lungească picioarele, nu să fie butucănoasă și groasă.

Și totuși, trendul surprinzător este atât de prost că este bun și, atunci când alături o rochie lejeră colorată cu o pereche de adidași „dady shoes”, trebuie să recunoaștem că se conturează un anumit je ne sais quoi.

Designerii insistă ca acești adidași să fie purtați cu un costum de tweed, alături de un trench elegant, pentru ca vara să îi alăturați unei rochii florale maxi. Și un set de blugi cu geacă denim și un tricou alb fac o combinație proaspătă și simplă.

Majoritatea adidașilor obișnuiți de pe piață vin într-o gamă largă de culori. Cu toate acestea, noul trend în adidași s-ar putea să fie prea îndrăzneț dacă mai e și colorat. Dacă nu ești gata să te plimbi încă în variantele mai colorate, îți recomandăm să începi cu un alb sau nud.

Comentarii

Ultimă oră