Sari la conținut
a-gasit-in-cada-din-baie-un-sarpe

O tânără de 18 ani din Bistriţa a avut parte, marţi seara, de o experienţă deloc plăcută, după ce în cada din baie a găsit un şarpe care, cel mai probabil, intrase pe geam dintr-un apartament învecinat.

La faţa locului s-au deplasat atât jandarmii, cât şi Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă (SVSU) Bistriţa. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, Georgeta Căşvan, până la sosirea autorităţilor şarpele a fost prins de un vecin cu un prosop şi băgat într-un borcan, după care a fost predat celor de la SVSU.

Jandarmii au aflat că în bloc locuieşte o persoană care creşte astfel de animale, însă la adresa indicată nu a răspuns nimeni.

La solicitarea celor de la SVSU, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare Bistriţa-Năsăud, medicul veterinar Anton Varga, a văzut animalul găsit în cadă. Exemplarul este, cel mai probabil, un pui de şarpe de porumb, originar din America de Sud, cu o lungime de circa 30 centimetri, care nu este însă veninos sau agresiv.

Autorităţile încearcă în continuare să dea de urma proprietarului şarpelui, iar, în cazul în care nu va fi revendicat, acesta ar putea ajunge la o grădină zoologică.

Comentarii

Ultimă oră