Sari la conținut

Sute de braşoveni au cerut luni demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate.

La protestul organizat de revoluţionarii braşoveni împotriva proastei guvernări portocalii s-au alăturat şi pensionari, profesori şi şomeri. Tot luni au protestat şi taximetriştii nemulţumiţi de modificările legislative.
Peste 300 de oameni au mărşăluit pe strada Republicii până în faţa Prefecturii şi au strigat lozinci împotriva Guvernului. “Am luptat să fie mai bine şi deja suntem mai rău. Pensionarii au ajuns să adune cartoane, că nu au bani să plătească lumina” ne-a spus un fost revoluţionar. „Nu am treabă cu revoluţionarii. Noi suntem nişte supravieţuitori. Suntem nişte revoluţionari cu ghilimelele de rigoare, în sensul că mai putem să trăim. Nu se ma poate aşa”ne-a spus o braşoveancă. După ce 80 de revoluţionari au stat în greva foamei mai bine de o săptămână, aceştia au ieşit în stradă. „Astăzi am ieşit în stradă pentru sărăcia care s-a instaurat în ţara asta. Nu am ieşit neapărat numai pentru noi, pentru revoluţionari, am ieşit pentru tot poporul român care o duce din ce în ce mai greu” ne-a spus o altă braşoveancă. “Noi nu avem o nemulţumire numai a noastră ca şi segment social . Noi dorim schimbarea guvernului, cerem demisia guvernului, cerem alegeri libere în România organizate de un guvern de uniune naţională, cu mandat restrictiv, organizatoric pentru alegerile libere din România” ne-a declarat preşedintele ALRUE Braşov, Dorin Lazăr Maior. Revoluţionarii braşoveni spun că în perioada următoare, protestele vor continua în toată ţara.

Marşul taximetriştilor. Peste  50 de şoferi au ieşit pe străzile oraşului nemulţumiţi de modificările aduse la legea taximetriei care va intra curând în vigoare. Oamenii spun că odată cu noile reglementări, mulţi dintre ei îşi vor pierde locul de muncă.Oamenii se tem că odată cu monopolizarea firmelor de taxi din Braşov, mulţi dintre ei îşi vor pierde pâinea. Potrivit noilor reglementări taximetriştii independenţi vor trebui să se înscrie la firmele care au dispecerat, dar numai dacă acele societăţi au peste 50 de maşini în dotare. În plus, vor fi obligaţi să îşi ia autorizaţiile de la Camera Taximetriştilor. Pe lângă nemulţumirile legate de noua lege a taximetriei şoferii vor şi majorarea tarifelor de taxi, dar şi reintroducerea tarifului extraurban şi a celui de noapte. Purtătorul de cuvânt al Sindicatului  Taximetriştilor din Braşov, Valentin Oancea, a declarat că taximetriştii  braşoveni sunt nemulţumiţi şi de tariful practicat, respectiv 1,35  lei/km, pe care îl consideră mic, în condiţiile în care carburanţii s-au  scumpit, iar firmele de taximetrie nu mai fac profit. O altă doleanţă a  taximetriştilor ar fi suplimentarea numărului de locuri de parcare în  spaţiile amenajate în centrul oraşului. În prezent există doar 40 de  locuri pentru taximetre.

VEZI AICI VIDEO DE LA PROTESTE

(A.C.)

Comentarii

Ultimă oră