Sari la conținut

Ziua copilului vine cu numeroase evenimente pentru cei mai mici locuitori ai brașovului

Sursă foto: Primăria Brașov

„Jocurile copilăriei”, „Caravana poveștilor”, „Copilăria la toate vârstele” și „Tânăr sau piticot, vă arăt că și eu pot!” sunt doar câteva dintre evenimentele organizate de Primăria Brașov și partenerii săi cu această ocazie.

Începând cu 1 iunie, Brașovul se transformă într-un oraș al copilăriei. Primăria Brașov și partenerii săi au pregătit numeroase evenimente pentru ca micii brașoveni să se bucure pe deplin de Ziua Copilului. Zeci de activități, jocuri, concursuri, spectacole și ateliere vor fi organizate în parteneriat cu primăria, instituții de cultură și diverse servicii municipale.

Copiii vor putea participa la activități și ateliere în locații precum Piața Sfatului, Parcul Titulescu, Cetățuia, Teatrul Arlechino, Piața Sf. Ioan, Parcul Trandafirilor, Parcul Tractorul, Zoo Brașov și Centrul Civic.

„Dragi brașoveni, în weekendul care vine vom sărbători unul dintre cele mai frumoase momente ale anului, Ziua Copilului. Este o sărbătoare nu doar pentru cei mici, ci pentru întreaga familie. Pentru acest weekend am pregătit un program complet de evenimente, incluzând spectacole de teatru, concerte, spectacole de dans, ateliere și concursuri, multe dintre ele dedicate întregii familii. Vă invit să consultați programul pregătit pentru zilele de 1 și 2 iunie și să participați la activitățile desfășurate în Cetățuie, Parcul Titulescu, Parcul Tractorul, parcul din Centrul Civic, Piața Sfatului și Piața Sf. Ioan. De asemenea, avem două evenimente sportive de marcă: Brașov Marathon și Sport Arena, turneul de streetball care revine după mai mulți ani la Brașov. Vă doresc să aveți un weekend plin de bucurie alături de familie și de copii. De Ziua Copilului, La mulți ani tuturor!”, a declarat primarul Allen Coliban.

Sursă foto: Primăria Brașov

Cetățuia de pe Dealul Straja devine, în acest weekend, un loc unde copiii și părinții se întâlnesc cu istoria, teatrul pentru copii, dansul, muzica, magia și concertele, în cadrul evenimentului „Copilăria la toate vârstele”, organizat de Centrul Cultural Apollonia. Pe 1 și 2 iunie, Mircea Baniciu, David Balogh Quartet și Magicianul Robert Tudor, alături de mulți alți artiști, vor urca pe scena de la Cetățuia Brașov pentru a sărbători acest eveniment.

În Piața Sf. Ioan, cei mici și cei mari sunt așteptați la Urban Playfield, unde vor putea participa la diverse activități sportive: volei, tenis, baschet, escaladă, biliard cu piciorul, badminton, roundnet, șah, fotbal, tenis de masă și cornhole, într-un mediu plin de distracție și voie bună.

Teatrul Arlechino continuă săptămâna cu Caravana Poveștilor, Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii, iar pe 1 iunie oferă celor mici două piese de teatru, un atelier de construit păpuși și un spectacol de dans.

Teatrul Sică Alexandrescu a pregătit un cadou pentru întreaga familie - spectacolul "Regele Mincinoșilor" de Geo Balint, programat la ora 11:00.

Grădina Zoologică Brașov îi așteaptă pe cei mici la "Jocurile copilăriei", unde au pregătit o mulțime de activități interactive și de cultură generală, concursuri, desene și rebusuri pe asfalt, mimă, povești și curiozități despre animale. Filarmonica Brașov le-a pregătit, de asemenea, o surpriză celor care vizitează Grădina Zoologică, cu spectacolul "Carnavalul Animalelor", programând două reprezentații, la orele 11:00 și 12:00.

Piața Sfatului va fi gazda Brașov Marathon-ului, care va aduce nu doar una dintre cele mai importante competiții de alergare montană pentru toate vârstele, dar și un Treasure Hunt prin centrul orașului, cu hărți și comori, un traseu cu diferite probe creative (caracatița, mimă, praștia și multe altele), dar și un atelier de pictură pe față, jocul „Povestea Liliacului” și Provocarea Literelor.

Sursă foto: Primăria Brașov

Sub Tâmpa va avea loc, după mai mulți ani, o nouă competiție de streetball. Sport Arena Streetball este o competiție în care cele 70 de echipe participante s-au înscris în mai puțin de o oră, semn că se anunță un adevărat spectacol sportiv. Pe lângă competiție, vor fi organizate concursuri cu premii, muzică non-stop și alte surprize. Evenimentul este cofinanțat de Primăria Brașov prin Ghidul Unic de Finanțare.

Pentru cei care doresc să participe la ateliere de pictură, muzică, dans, canto sau actorie, JazzUp Young îi așteaptă în Parcul Trandafirilor, în cadrul unui eveniment cofinanțat de Primăria Brașov prin Ghidul Unic de Finanțare.

O multitudine de ateliere vor fi disponibile și în parcul de la Lacul Noua, acolo unde Festivalul Copiilor Mici și Mari îi așteaptă pe cei mici să învețe să realizeze creații handmade din creioane, licheni, flori uscate, ipsos, materiale reciclabile, dar și să se bucure de muzică, dans sau teatru pentru copii.

Direcția de Asistență Socială îi invită pe brașoveni în parcul din Centrul Civic la o nouă ediție a evenimentului „Tânăr sau Piticot, Vă Arăt Că și Eu Pot!”, un eveniment cu activități interactive și ateliere, la care sunt invitați să participe copiii cu dizabilități și cei aflați în situații vulnerabile.

La Sala Sporturilor sunteți așteptați la Campionatul Național de Cheerleading, iar cei care doresc să vadă cei mai frumoși buldogi o pot face în parcul de lângă Teatrul Sică Alexandrescu, în cadrul unui eveniment organizat de Bulldog Club România.

Pe 2 iunie, Parcul Titulescu se va transforma în „Orășelul Copiilor“, un concept prin care cei mici vor parcurge un traseu bine gândit pentru a înțelege mai ușor mecanismul de funcționare a unui oraș, incluzând instituții administrative, de spectacol, artă și cultură, instituții de utilitate publică precum școli/grădinițe, bănci, poște, presă etc., sau întreprinderile bazate pe inițiativă privată, care facilitează legătura dintre nevoile locuitorilor orașului și talentele furnizorilor, începând de la supermarketuri și până la meșteșuguri, sport sau joacă.

Sursă foto: Primăria Brașov

PROGRAM – 1 IUNIE, scenă

10:00 – Teatru Strada – Pinocchio

10:45 – Elevii claselor de balet ale Centrului Cultural Reduta

11:15 – Secția externă a Școlii Populare de Arte Feldioara

12:00 – Ansamblul de cameră al Liceului Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea”

12:30 – Karaoke

14:30 – Magicianul Robert Tudor

16:00 – Alice Roca & grupul picii lui Alice

16:30 – Școala de Dans Vals ’97 Brașov

17:00 – Membrii ansamblului de percuție Power Vibes, invitat pianistul Răducan Nicușor

17:45 – Alexandru Petruț

18:30 – Rift

19:30 – Mircea Baniciu

PROGRAM – 2 IUNIE, scenă

10:00 – Vivat copilăria pe tărâmul minunilor, ediția 20 ( Claudia Mirițescu )

12:30 – Grup vocal instrumental tradițional ”Rapsodia” al Liceului Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea”

14:30 – Teatrul   Arlechino ”Cei 3 purceluși”

16:00 – Asociația pentru Persoane cu Dizabilități Fizice Sf. Haralambie

16,45 – Brass ensemble al Liceului Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea”

17:15 – Ansamblul vocal instrumental al Colegiului Emil Racoviță și Grigore Antipa

18:00 – Ruthless Chord Collective

19:00 – David Balogh Quartet

**„Tânăr sau piticot, vă arăt că și eu pot!” se va desfășura în data de 01.06.2024 în intervalul orar 10,00 – 15,00 în Parcul din Centrul Civic. 

La acest eveniment vor fi invitați atât copii dizabilități și/sau CES, cât şi copii aflaţi în situaţii vulnerabile din comunitate, care vor avea posibilitatea de a participa la o succesiune de activități menite să susțină sporirea încrederii în forțele proprii, creativitatea, imaginația, comunicarea, spiritul de echipă prin:

– activități cu caracter competițional:  popice, curse cu obstacole;

– atelier de sculptură și alte ateliere creative precum : Căsuța piticilor”, ”Micul Picasso”

– activități interactive: dans, mimă, jocuri specifice vârstei copilăriei, face-painting, desene pe asfalt;

– activități cultural – artistice: reprezentații de dansuri și cântece tradiționale –  ”Copilărie, plai de cânt!”

– parada pe roți: biciclete, triciclete, trotinete, scaune rulante și altele;

– activități pentru dezvoltarea spiritului civic: să circulăm responsabil pe drumurile publice, dezvoltarea capacității de a reacționa într-o situație de risc, situație de prim ajutor, etc.

Totodată cu această ocazie se va realiza și informarea comunității cu privire la serviciile sociale existente care să vină în sprijinul cetățenilor și la drepturile copiilor, cu precădere asupra celor cu dizabilități și/sau CES inclusiv prin distribuirea de materiale informative.

Comentarii

Ultimă oră