Sari la conținut

O victorie marţi seară cu Franţa, ar reaprinde speranţele românilor la calificare, la CE de anul viitor. Nici un rezultat de egalitate nu ar displăcea tricolorilor, dar în această situaţie şansele la calificare ar fi diminuate semnificativ.  Un eşec cu Franţa ar echivala cu sosirea în staţia terminus pentru România, în această campanie de calificare. Partida va începe la ora 21.30, şi va fi transmisă în direct de TVR 1.  
Obiectiv: 3 puncte! Piţurcă şi-a deschis conferinţa de presă premergătoare jocului prin a aminti problemele pe care le are cu Galamaz, Ovidiu Petre sau Marica. Piţurcă anunţă trei schimbări pentru meciul de astăzi, dar este preocupat şi de două probleme: jucătorii lui Blanc sunt mult mai puternici şi gazonul de la Naţional Arena. "Din păcate, aşa cum am început cu Luxemburg, cu accidentări, avem şi acum probleme, Ovidiu Petre e şi el acidentat, Galamaz nu a putut fi recuperat, iar Marica e în regulă. Nu am avut prea mult timp la dispoziţie, dar sper că am pregătit bine acest joc cu Franţa, important pentru ambele echipe. Franţa este echipa mai valoroasă şi este favorită, dar vom intra cu gândul de a lua cele trei puncte. Acesta este principalul obiectiv al nostru în acest meci" a declarat Piţurcă.
Ne gândim la victorie! O victorie contra “cocoşilor“, ar conta foarte mult atât pentru moralul echipei, dar mai ales în perspectiva şanselor de califiare la Europeanul de anul viitor. Chiar şi în cazul unui succes, România  va depinde şi de rezultatele Bosniei. “Pentru mine ar fi foarte important să câştigăm. Am analizat bine jocul Franţei, şi în presa lor au apărut nemulţumiri vizavi de jocul lor, dar totuşi câştigă meciuri. Ca exemplu, la Tirana, unde au condus cu 2-0, normal că nu au mai forţat şi de aceea a fost un joc mai slab în partea a doua" a fost scurta analiză făcută de Piţurcă adversarului din această seară.
”Kaiserul”, contrazis de “Piţi”… Selecţionerul echipei naţionale, Victor Piţurcă, l-a contrazis pe Ionuţ Lupescu, care a spus că şi un rezultat de egalitate ar fi bun în faţa francezilor. "Am avut puţin timp la dispoziţie să pregătim meciul. Franţa este echipa mai valoroasă, cu prima şansă la victorie. Un egal ar fi un rezultat bun pentru palmares, dar pe noi ne interesează doar victoria!", a spus selecţionerul, care crede că întâlneşte o formaţie a Franţei mai slabă ca acum trei ani: "Franţa de la EURO 2008 era mult mai puternică decât cea de acum. Şi ei sunt în construcţie, ca şi noi".
Raţ le ştie punctele slabe! Căpitanul echipei naţionale, Răzvan Raţ, ştie care sunt slăbiciunile Franţei şi spune că România va practica un joc ofensiv. "Franţa impresionează prin valoarea individuală. Benzema şi Nasri sunt jucători care pot face diferenţa. În acelaşi timp, au şi ei deficienţele lor, în special pe axul central, unde pot fi dezechilibraţi. Au şi ei problemele lor şi sperăm să profităm de ele. Suntem pregătiţi. Dacă intrăm în teren cu cel mai mic gând că vom pierde, atunci nu avem nicio şansă. Victoria este singurul rezultat care ne ţine în cursa pentru calificare. Vom juca de la egal la egal, chiar dacă teoretic Franţa este peste noi", a spus Raţ.
Apel către suporteri. Victor Piţurcă a făcut apel şi la cei peste 50.000 de suporteri care vor fi în această seară pe Naţional Arena. "Indiferent de ce se va întâmpla pe teren, ei trebuie să ne susţină până la final. Să nu înceapă să murmure sau să huiduie jucătorii!" a spus Piţurcă. Suporterii vor avea parte însă de o surpriză …neplăcută. FRF a anunţat oficial regulile referitoare la accesul şi conduita suporterilor care vor asista la joc. Printre norme şi-a făcut însă loc şi una ciudată: n-ai voie să aduci pe stadion nici un banner, chiar dacă mesajul este unul de încurajare pentru propria echipă! Aşadar, nu se poate merge pe Naţional Arena cu o pânză pe care să scrie, de exemplu, "Hai România", sau "Mereu alături de echipă"!

Comentarii

Ultimă oră