Sari la conținut

Zeci de locuri rămase libere la Universitatea Transilvania

Rezultatele dezastruoase de la Bacalaureat au lăsat ne­­o­cu­pa­te zeci de locuri la Uni­ver­­sitatea „Transilvania”, anunţă bzb.ro.

957 de candidaţi pe 1.071 locuri rămase. Pe cele 1071 de locuri (403 bugetate şi 668 cu taxă) rămase libere după sesiunea de admitere din vară, s-au înscris 957 de candidaţi. Cei mai mulţi candidaţi înscrişi în sesiunea de toamnă s-au îndreptat spre profilul tehnic. La Facultăţile de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Design şi Produs de Mediu, Inginerie Tehnologică şi Inginerie Mecanică au fost depuse cele mai multe dosare, peste 100 la fiecare facultate în parte. Însă, aici au fost şi cele mai multe locuri libere, atât bugetate, cât şi nebugetate.
La ce facultăţi nu s-au ocupat locurile. Cele mai puţine dosare au fost depuse la Muzică (10), Matematică şi Informatică (18) şi Educaţie Fizică şi Sport (36). Sunt şi facultăţi care nu şi-au acoperit locurile rămase libere după a doua sesiune. Astfel, la Litere erau disponibile 109 locuri la „cu taxă”, dar înscrişi au fost 46. Ingineria Lemnului are 66 de dosare depuse şi peste 80 de locuri disponibile (61 dintre ele bugetate). Silvicultura, de asemenea, avea peste 80 de locuri disponibile (majoritatea la „cu taxă”), însă a avut doar 47 de înscrişi. Şi la alte facultăţi precum Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Psihologie sau Sociologie numărul dosarelor înscrise nu acoperă toată oferta. Rezultatele finale ale admiterii, candidaţii le vor afla în 20 septembrie.
Concurenţă la master. Înscrierile pentru master, acestea continuă până în 15 septembrie. Până acum, pe cele 1270 de locuri bugetate şi cele peste 1100 de locuri cu taxă s-au înscris 1625 de candidaţi. Singura Facultate care nu face înscrieri pentru master în această perioadă este cea de Medicină, unde admiterea va fi în perioada 20-23 septembrie.

Comentarii

Ultimă oră