Sari la conținut

Vreme deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului la Brașov

vreme-deosebit-de-rece-precipitatii-moderate-cantitativ-si-intensificari-ale-vantului-la-brasov

Vreme deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului până în data de 16 aprilie la ora 10.

Meteorologii spun că în toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ - local 15...25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vest și centru, 30...40 l/mp.

Până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice. În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă.

Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului. La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60...65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece. Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

Comentarii

Ultimă oră