Sari la conținut

Ion Ţiriac crede că pentru România criza este departe de a fi trecut. El a declarat că greşit când a spus că 2012 va fi anul în care criza va lua sfârşit."Să sperăm că această criză nu o să ne lovească din nou. Noi suntem dependenţi, toată lumea, de Statele Unite. Tot ce se întâmplă acolo, după 6 luni sau 3 luni se întâmplă în Europa, tot ce se întâmplă în Europa se întâmplă cu 2 luni înainte în România. America este o ţară foarte bogată, o ţară care este obişnuită cu crizele. Ei au un avntaj enorm: ei tipăresc banii. Când au nevoie de bani, tipăresc mai mult şi intră mai mult în datorii. S-ar putea întâmpla ca speranţele omenirii să nu mai fie îndeplinite atât de repede sau atât de bine cum credeam toţi. Pe de altă parte, Globul se îndreaptă spre o perioadă în care populaţia în lumea asta o să crească de 2 ori în 30 de ani. Aici este o mare întrebare. Ce se întâmplă cu apa, în energia. Dar asta este departe de noi", a explicat Ion Ţiriac la Realitatea Tv.


De abia în 2014. "Eu am greşit. Am zis că ieşim din criză în 2012. Nu ieşim în 2012. Toată lumea să se pregătească să o mai ducem în spate, că nu avem ce să facem altceva. Eu sper ca în 2014 să ne meargă mai bine", a adăugat el.

Întrebat cum a fost afectată România de criză, Ion Ţiriac a spus că "Ne-a schimbat mult criza. Mai mult decât atât, criza a atins mult mai mult omul de afaceri. Pe mine m-a stupefiat faptul că politicul nu se gândeşte cum să faciliteze şi să împingă omul de afaceri, ăla care dă de mâncare la mii de oameni. Ca să-l facă pe ăla să nu dea afară oameni şi să se trezească ei în mână cu câte 2.000 de la fiecare. La noi şomajul e încă bun, dumneavoastră ştiţi că în Spania şomajul este 20%?"

Comentarii

Ultimă oră