Sari la conținut

Istoricul Marius Oprea, preşedintele Asociaţiei pentru Memoria Victimelor Comunismului şi coordonatorul Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România (CICCR), a susţinut ieri, în mansarda Casei Baiulescu, conferinţa „Poporul pierdut: în căutarea victimelor comunismului". La eveniment a participat şi arheologul Gheorghe Petrov, iar prelegerea istoricului a fost precedată de proiectarea documentarului „Vânătorul de Securişti", un film despre Marius Oprea şi echipa sa de arheologi. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România, cu sprijinul Fundaţiei Konrad Adenauer şi al Institutului de Liberă Iniţiativă.
Foşti securişti, mari afacerişti. „Trăim într-o Românie a paradoxului, în care oficial comunismul a fost condamnat, dar nici un ofiţer de Securitate sau un fost responsabil din Partidul Comunist Român nu răspunde în faţa legii. În momentul de faţă, în jur de 40% din economie, fie ea cu capital privat sau de stat, este controlată de foşti activişti, de foşti ofiţeri de securitate sau de către unii dintre urmaşii acestora. Pe lângă aceste aspecte, mai nou, a crescut foarte mult numărul celor care susţin că #era mai bine înainte de "89# şi cred că această situaţie a fost posibilă din cauza modului superficial în care s-a vorbit despre atrocităţile regimului comunist. Tocmai de aceea am organizat aceste conferinţe, pe care le susţin în toată ţara. Din fericire, mai sunt mulţi români care vor să afle ce s-a întâmplat cu ei şi eu asta încerc să fac", a declarat Marius Oprea.
El a mai anunţat că după Paşti va fi inaugurat cimitirul deţinuţilor politic de la Aiud, iar în toată ţara se desfăşoară o amplă campanie de indentificare şi exhumare a celor peste 10.000 de oameni executaţi ilegal de Securitate, fără a fi anchetaţi sau judecaţi.



„În România, comunismul a dispărut, dar nu au dispărut nici comuniştii, nici securiştii, nici marii informatori" a declarat Marius Oprea, istoric

Comentarii

Ultimă oră