Sari la conținut

Urmează încă un val de disponibilizări la CFR!

Restructurări şi disponibilizări la CFR Călători, care va fuziona prin absorbţie cu trei societăţi comerciale pe care le deţine.

Este vorba despre societăţile a căror obiect de activitate îl reprezintă exploatarea vagoanelor de dormit, restaurant şi bar, vânzarea anticipată a biletelor şi livrarea materiilor prime şi pieselor de schimb pentru transport feroviar.
Fuziunea este prevăzută în acordul cu FMI. Astfel, CFR Călători va fuziona cu Societatea de Exploatare a Vagoanelor de Dormit, Cuşetă, Restaurant şi Bar CFR Gevaro, cu Societatea de Vânzare Legitimaţii de Călătorie CFR SCVLC şi cu Societatea de Aprovizionare şi Desfacere Braşov CFR SCAD Braşov, potrivit unui proiect de hotorâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, citat de NewsIn. Pe de altă parte, surse din Ministerul Transporturilor ne-au declarat că absorbţia celor trei filiale“ înseamnă demararea procedurilor pentru noi concedieri colective. La începtul anului viitor, CFR Călători ar putea trimite în şomaj aproape 1.000 de oameni pentru îmbunătăţirea rezultatelor financiare.
Cele mai mare reduceri de personal se vor face la CFR Marfă de unde vor pleca peste 4000 de angajaţi. Reprezentanţii  acestei companii mai prevăd că în acest an vor avea pierderi de cel mult 80 de  milioane lei, de patru ori mai mici decât în 2010.  
Până la termenul de 15 ianuarie se va cunoaşte exact numărul celor care vor fi disponibilizaţi.     S.B.

Comentarii

Ultimă oră