Sari la conținut

Astăzi, Curtea de Apel Braşov se va pronunţa cu privire la suspendarea HG de sistare a fondurilor. Potrivit fostului consilier local Erwin Albu, militantul de frunte pentru cauza redeschiderii spitalului, aşteptările sunt optimiste.

„Având în vedere precedentele suspendări în cazul unor procese similare cu privire la spitalele din Săcele şi Comăneşti, ne aşteptăm ca în cele din urmă, în ciuda tergiversării procesului din cauza felului "întortocheat" de acţiune iniţiat de juriştii Primăriei Codlea, ca şi în cauza noastră să se pronunţe suspendarea Hotărârii de guvern şi redeschiderea Spitalului Municipal Codlea prin obligarea CASJ Braşov să reîncheie contractul de finanţare cu unitatea noastră", spune Erwin Albu.

Pe rol fiind două acţiuni în instanţă cu acelaşi scop şi aceleaşi date, din cauza stategiei cel puţin ciudate a juriştilor Primăriei Codlea, la termenul de săptămâna trecută, din 26 iulie, Curtea de Apel Braşov a dispus ataşarea celui de al doilea dosar la cauza cu privire la suspendarea executării actului administrativ al Guvernului României privind interdicţia de a intra în contract cu CASJ a Spitalului Municipal Codlea. Guvernul României nu a fost reprezentat şi nici nu a depus noi înscrisuri la termenul din 26 iulie. Instanţa a decis pronunţarea cu privire la cererea de suspendare în data de 2 august, acţiunea pe fond având un nou termen 28 septembrie.

Albu a reamintit şi încercările suspecte, dar momentan amânate ale consilierilor locali de a demara procedura de privatizare a Spitalului Codlea în plin proces cu statul pentru refinanţarea şi implicit redeschiderea lui.


Update. Datorită programului scurt al Curţii de Apel fiind vacanţă judecătorească, informarea cu privire la  soluţia pronunţată de instanţă în cazul cererii de suspendare a fost reprogramată pentru mâine între orele 9.oo şi 10.oo.

Comentarii

Ultimă oră