Sari la conținut

Update. 582 de braşoveni au semnat petiţia Salvaţi pădurile virgine!

Pădurile virgine ale României, care reprezintă 65% din pădurile virgine  rămase în Europa (exceptând Rusia), sunt bunuri cu valoare de patrimoniu  pentru ţara noastră şi pentru Europa. Importanţa acestor păduri sub  aspect ştiinţific, peisager, educativ, ecoprotectiv și al  biodiversităţii, este agreată de toții practicienii, specialiștii şi  cercetătorii din domeniu şi din domeniile înrudite. Organizaţia WWF a iniţiat o petiţie pe internet pentru ca aceste păduri să fie salvate. Până acum 14 377 de români au semnat petiţia Salvaţi pădurile virgine, dintre care doar 582 din Braşov. Dacă doreşti să te alături demersului, semnează petiţia aici. (L.A.)

UPDATE. 650 de braşoveni  semnaseră petiţia până la sfârşitul zilei de joi, 27 octombrie. În doar câteva ore numărul celor care s-au alăturat demersului de a fi salvate pădurile virgine a crescut simţitor.  Pe primul loc pe ţară la număr de semnături se află Bucureştiul cu 4350, apoi Slobozia cu 825 şi Braşovul se află  pe locul trei cu 650. (L.A.)


Însuşi Prinţul Charles al Marii Britanii s-a alăturat campaniei de salvare a „pădurilor de poveste” din Transilvania, informează The Telegraph, citat de antena3.ro. Pădurile Transilvaniei, care au reprezentant o sursă de inspiraţie pentru legendele cu vampiri, pot fi considerate ultimele păduri virgine ale Europei, notează publicaţia britanică. Din cauza creşterii economice rapide a României şi a dezvoltării industriei de cherestea sunt în pericol pădurile, fauna şi tradiţiile din zonă. Prinţul Charles face un apel pentru salvarea pădurilor din România, înainte ca acestea să fie defrişate precum cele din Marea Britanie. „În Transilvania, există o legătură strânsă între natură şi oameni. Această relaţie unică este extrem de importantă. Oamenii tânjesc după acel sentiment al apartenenţei şi al identităţii”, a declarat moştenitorul coroanei britanice. „Dacă defrişările vor continua, vom rămâne fără păduri, iar oamenii vor regreta”, a adăugat Prinţul Charles. Prinţul Charles deţine o casă într-un sat din Transilvania. (A.M.)

Comentarii

Ultimă oră