Oferta de petrecere a timpului liber în weekend este bogată. Dacă vrei să mergi pe pârtie în acest weekend poţi participa la cursa trăsniţilor sau dacă vrei să participi la un eveniment tradiţional, te aşteaptă "Alaiul măştilor" şi „Roaina". Petrecăreţii de club au varianta Cătălin Dobre, show „Exotic Dreams” sau Delia. Pe rockeri îi aşteaptă două nopţi pline. În plus nici melomanii sau iubitorii de teatru nu se vor plicitisi.
Vineri seară, în clubul Bamboo Braşov are loc un eveniment caritabil în beneficiul Casei de Copii Sfântul Iosif din Odorheiu Secuiesc. La spectacolul prezentat de realizatoarea TV Cornelia Crevean vor participa Cătălin Dobre, una dintre vocile României şi trupa de dans contemporan „Exotic Dreams” a Casei de Cultură a Studenţilor din Braşov - trupă premiată anul trecut cu locul 1 la Festivalul Studenţesc de Dans Modern şi Tematic de la Sibiu. Intrarea se face pe baza unei invitaţii în schimbul căreia se donează suma de 20 lei. Invitaţia va fi procurată de la intrare în seara evenimentului. Cei care participă pot aduce astfel un zâmbet pe faţa copiilor de la Casa Sfântul Iosif din Odorheiu Secuiesc.
În clubul Rockstadt din Braşov are loc vineri şi sâmbătă, de la ora 18.00, Rockstadt Fest 2012. La festival timp de două zile vor concerta 10 trupe. Vineri concertează DELIVER THE GOD, THE DIGNITY COMPLEX, FALSE REALITY, NUVIJAN şi METALTHRONE. Iar sâmbătă CODE RED, COINS AS PORTRAITS, ROTRAVE, SEARING BLAZE şi OBSIDIAN CONSPIRACY. Intrarea costă 10 lei.
Sâmbătă seară Dj Johnny DaMix rezident in Fratelli vine în Kasho Club să mixeze. Bilet de intrare: 20 lei. Tot sâmbătă seară în Bamboo te aşteaptă Delia să asculţi live cel mai recent al ei: Dale!
Cursa trăsniţilor. Dacă sâmbătă nu ieşi în club atunci poţi participi la Cursa trăsniţilor care are loc pe Pârtia Bradul din Poiana Brașov. Distracția începe de la ora 12.00 cu jocuri și concursuri trăsnite, iar de la ora 18.00 sunt așteptați participanții la competiția de creativitate: „Cursa Trăsnitilor”. Până acum s-au înscris la competiție 9 sănii. Cei care nu au timp să-și construiască o sanie, o pot face în ziua concursului, direct pe pârtie. Organizatorii pun la dispoziția turiștilor materiale pentru realizarea unei sănii trăsnite. Ediția din acest an a concursului are premii de mii de euro, se laudă organizatorii.
Întâlnire cu Mozart la Opera Braşov. Opera Braşov vă aşteaptă şi în acest weekend la spectacol. „Cosi Fan Tutte” este opera de W.A. Mozart ce va fi pusă în scenă sâmbătă, 25 februarie, de la ora 18:30, la Sala Operei.
Orchestra Operei Braşov va fi condusă de maestrul dirijor invitat din Spania - Alfonso Saura, iar distribuţia de excepţie va fi realizată de soliştii Gabriela Hazarian, Corina Klein, Ioana Margarit, Adrian Marcan, Mihai Irimia şi Ştefan Schuller. Biletele se pun în vânzare la sediul Opere şi costă 20, respectiv 10 lei.
Spectacole de teatru. În acest weekend la Teatrul Dramatic Sică Alexandrescu sunt programate următoarele piese de teatru.
Vineri, de la ora 19.00, e programată „Casa”, de Evgheni Grişkoveţ şi Anna Matiso. Regia: Cristi Juncu. Preţul biletelor: categoria I - 11 lei; categoria II - 9 lei.Preţ redus pentru elevi şi studenţi: 5 lei.
Sâmbătă, tot de la ora 19.00, este spectacolul „Fanteziile sexuale ale soţului meu aproape că m-au înnebunit” de John Tobias. Regia: Şerban Puiu. Preţul biletelor: categoria I - 11 lei; categoria II - 9 lei. Preţ redus pentru elevi, studenţi: 5 lei.
Duminică, de la ora 19.00 este „Puterea obişnuinţei „ de Thomas Bernhard. Regia:Claudiu Goga. Preţul biletelor: 15 lei. Preţ redus pentru elevi, studenţi: 10 lei
La Teatrul Arlechino pentru Copii, duminică este programat spectacolul „Un strănut şi spectacolul a început”. Regia e semnată de Liviu Steciuc. Scenografia - Manuela Zaharie. Din distribuţie amintim pe Eliza Muraru, Petronela Rujan, Alexandru Dobrescu şi Erika Koreh. Spectacolele au loc la orele 10.30 şi 12.00. Preţul unui bilet este de 7 lei.
Obiceiuri care anunţă primăvara. În acest weekend, braşovenii care vor ajunge la Cristian sau Budila pot participa la două obiceiuri stăvechi, care anunţă renaşterea naturii – „Roaina” şi „Alaiul Măştilor”.
După 20 de ani în care nu a mai fost pus în practică în urma plecării în număr mare a saşilor în Germania, Roaina – un obicei care îşi are rădăcini adânci în viaţa comunităţii săseşti – va fi reconstituit şi transmis „in vivo” noilor generaţii din Cristian. Reconstituirea obiceiului s-a realizat cu ajutorul celor câţiva saşi care mai trăiesc în Cristian şi ale căror amintiri legate de această festivitate sunt foarte vii, dar şi cu ajutorul preotului Bisericii Evanghelice din Cristian, Uve Seidner. Alaiul va fi format din membrii ansamblului Junii Cristianului şi din elevi de la şcoala din Cristian. Sensul sărbătorii este dat de încercarea oamenilor de a alunga toate relele care se îngemănează cu întunericul şi frigul şi a ajuta lumina să răzbească.
Sâmbătă, de la ora 14.00, Alaiul „Roainei”, însoţit de fanfară, va defila pe străzile Cristianului, iar duminică, de la ora 15.00, la Căminul cultural, sala 2, va avea loc un festival.
Tot duminică, de data aceasta la Budila, începând cu ora 13.00, va avea loc „Alaiul măştilor”. Obiceiul constă în organizarea unui alai cu măşti ce reprezintă personajele importante ale comunităţii şi nu numai, care pleacă să colinde prin sat pentru a cere de la gospodari gogoşi, cârnaţi, carne, slănină, vin sau ţuică, pentru petrecerea de seară. Toată comunitatea este pregătită pentru primirea alaiului care trece din casă în casă pentru a alunga spiritele malefice din gospodării şi pentru a le purifica astfel în aşteptarea primăverii şi a unui nou an agricol. Bătrânii satului povestesc că, pe vremea grofilor, o ceată de săteni deghizaţi intrau în gospodăria grofilor să se asigure că mai sunt bucate suficiente până la venirea primăverii şi că animalele sunt bine îngrijite şi hrănite. (L.A.)