Sari la conținut

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au început cercetarea penală în cazul a trei persoane.

Este vorba despre  Anton Daniel Florin - pentru dare de mită şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat şi cu numere false, Fejer Tibor Pal - pentru dare de mită, punere în circulaţie a unui autoturism cu numere false de înmatriculare şi favorizarea infractorului şi Decuseară Sorin, agent de poliţie în cadrul  Poliţiei Rutiere Braşov, pentru dare de mită şi favorizarea infractorului.
Procurorii au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, cererea procurorilor fiind admisă de magistraţii Tribunalului Braşov, care au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 29 de zile.
În data de 14 februarie, în jurul orei 15.00, Anton circula prin Braşov cu un  autoturism neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare, când a fost oprit în trafic pentru control şi, sub pretextul că nu deţine actele autoturismului asupra sa, l-a apelat telefonic pe şeful său, Fejer, care a venit în scurt timp la faţa locului, în speranţa de a-l convinge pe agentul de poliţie să nu întocmească procesul-verbal de constatare a infracţiunilor.
„Din verificări, s-a stabilit că plăcuţele cu numărul de înmatriculare montate pe autoturismul cu care se deplasa primul inculpat aparţineau unui alt autoturism, care fusese avariat total şi care se afla în custodia societăţii administrate de inculpatul Fejer Tibor. Acesta l-a contactat telefonic pe inculpatul Decuseară Sorin, agent de poliţie în cadrul IPJ Braşov, solicitându-i sprijinul, împrejurare în care acesta din urmă s-a deplasat la faţa locului“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.
După conducerea celor doi inculpaţi la sediul secţiei de poliţie, în vederea întocmirii documentelor specifice pentru astfel de cazuri, poliţistul Decuseară  i-a urmat şi, după ce a primit de la Fejer suma de 400 lei, i-a înmânat-o agentului constatator, moment în care a fost surprins în flagrant de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi ofiţerii D.G.A. Braşov.     S.D.

Comentarii

Ultimă oră