Sari la conținut

Cele patru lăzi cu focoase de iniţiere, furate acum trei zile dintr-un tren care a plecat din Zărneşti, au fost găsite, în oraşul Chitila, de lângă Bucureşti.  

Erau ascunse într-un pasaj de trecere pe sub calea ferată, pe unde ar fi circulat  trenul ce trebuia să transporte armamentul în Bulgaria. Trei lăzi erau intacte  şi  doar una era desfăcută. În operaţiune a fost implicat şi SRI. Poliţiştii au ridicat muniţia şi au pus la punct un cerc de suspecţi. Din documentele ridicate şi verificate de procurori a rezultat că în cele patru lăzi se aflau în total 80 de focoase, câte 20 în fiecare ladă.
Primii sancţionaţi. Procurorii Parchetului Militar Bucureşti au audiat peste 50 de persoane în cazul privind dispariţia focoaselor şi au declanşat urmărirea penală, urmând a pune sub acuzare unele persoane în acest dosar. Printre suspecţi se numără şi un băiat de 14 ani. Oamenii legii au dus focoasele la Parchetul Militar, ca probe în dosarul furtului instrumentat de procurori. Mecanicul trenului şi mecanicul-ajutor au fost concediaţi pe motiv că şi-au încălcat sarcinile de serviciu, în momentul în care au sustras şi au vândut 75 de litri de motorină din tren.

Comentarii

Ultimă oră