A treia bătălie a cavalerilor teutoni se va purta la sfârşitul acestei săptămâni la Bran, pe platoul Inima Reginei Maria.
Spectacolele cu spade, luptele corp la corp, turnirurile cu cai, dar şi show-urile de noapte cu foc vor fi atracţiile evenimentului medieval ce se va desfăşura în perioada 12-15 august, la Bran. De asemenea meşteri sticlari, olari şi fierari îşi vor demonstra talentul în faţa spectatorilor. La Bran, pe platoul Inima Reginei Maria veţi avea şi surprize culinare medievale, printre care burta dragonului şi cârnatul teutonului.
Atracţie turistică. „Cele două turniruri care au avut loc la Râşnov şi Braşov au fost foarte reuşite. Am întâlnit turişti care au venit special pentru Turnirul Cetăţilor de la Braşov în drum spre mare sau spre alte destinaţii turistice. Iată că în foarte scurt timp am reuşit să punem pe picioare această Asociaţie de Dezvoltare şi Promovare a Turismului, iar Braşovul începe să fie foarte cunoscut şi în afara României”, a spus Dragoş Crăciun, preşedinte Comisia Sport Turism CJ Braşov.
Distracţii pentru copii. „Există un aspect care nu a fost punctat. Turnirul cu cai are ceva nou anul acesta, prin prezenţa a doi cascadori care vor călări caii în timpul turnirului”, a precizat Alexandru Prişcu, manager Castelul Bran. Nici copiii nu au fost uitaţi. Pentru ei va fi amplasată grădiniţa medievală unde vor primi costume. „Grupul de iniţiativă locală Corona a fost invitat ca partener să coordoneze activităţile pentru copii în cadrul festivalului medieval. Copiii au în acest fel ocazia să afle despre evul mediu, să se plimbe în timp între diferite epoci, să înţeleagă ce înseamnă diferenţele între aceste epoci prin jocuri de imaginaţie, jocuri de memorie, poveşti medievale”, a declarat Angela Dobrescu, manager proiect Asociaţia Gil Corona Braşov.
De asemenea se va organiza şi o tombolă, premiile fiind o vizită la o fabrică de bere, un week-end la Sibiu şi un coş cu produse, oferit de unul dintre sponsori.
Urmează la Făgăraş. Turnirul Cetăţilor, eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie, este dedicat în acest an împlinirii a 800 de ani de la poposirea cavalerilor teutoni pe meleagurile Transilvănene. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Braşov, în parteneriat cu primăriile localităţilor partenere şi cu mai mulţi oameni de afaceri germani, şi a fost promovat în cadrul târgurilor de turism din Germania. Festivalul va continua la Făgăraş, în perioada 18-21 august.
"Sperăm să avem cel puţin la fel de mulţi turişti ca la Făgăraş unde au fost anul trecut 60 de mii şi să depăşim numărul de turişti care au vizitat Cetatea Braşovului, dat fiind faptul că acum la Bran este un weekend prelungit. Luni este Sfânta Maria, este liber, şi am prelungit programul până luni inclusiv, cu evenimente absolut de excepţie." a declarat Christian Macedonschi, preşedinte APDT Braşov