Hotelierii de pe Valea Prahovei au avut, în primele două luni ale acestui an, încasări mai mici cu peste 15% decât în perioada similară a anului trecut. Scăderile provin mai ales din diminuarea cheltuielilor cu mâncarea.
„Singura veste bună legată de munte este că e zăpadă. În rest, este mai rău ca anul trecut, iar încasările din primele două luni ale acestui an au scăzut cu peste 15% comparativ cu ianuarie-februarie 2010”, a declarat Mihai Râjniţă, secretarul general al Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR). El a adăugat că scăderile provin atât din diminuarea numărului de turişti, cât şi din reducerea cheltuielilor acestora cu mâncarea.
Ştefan Bercea, proprietarul hotelului şi restaurantului Cabana Vânătorilor de pe Valea Prahovei, spune la rândul lui că turiştii de la munte cheltuiesc mai puţin comparativ cu anul trecut. „În acest an, încasările sunt cu 30% mai slabe faţă de primele luni ale anului trecut”, spune Damian Marina, directorul hotelului Trei Brazi din Predeal. „Vin oamenii la masă şi mănâncă mult mai puţin. Dacă anul trecut îşi luau câte două feluri de mâncare şi desert, acum a dispărut felul doi. Bărbaţii îşi iau doar o ciorbă, iar doamnele o porţie de papanaşi. Se simte sărăcia”, a adăugat Damian Marina.