Sari la conținut

Turiști și schiori rămași blocați după închiderea pârtiilor

turisti-si-schiori-ramasi-blocati-dupa-inchiderea-partiilor

Reprezentanții Serviciului Public Local Salvamont Brasov au fost solicitați sa intervina pentru a ajuta persoane care s-au accidentat sau au ramas blocate, in timp ce practicau sporturile de iarna pe partiile de schi sau sanius din Poiana Brasov si Masivul Postavarul.

Salvatorii montani recoamndă schiorilor incepatori, care nu sunt insotiti de un monitor, sa nu mai urce pe masiv in apropierea orei de inchidere a instalatiilor de transport pe cablu, pentru ca pot ramane blocati pe partii din cauza cetii si a caderii intunericului.

Reamintim ca inchiderea partiilor se face la jumatate de ora dupa oprirea instalatiilor de transport pe cablu. Totodata, sa nu mai aleaga partii care sunt peste nivelul lor de pregatire.

Acestia ar trebui sa ramana pe partiile de la baza masivului destinate incepatorilor, respectiv partia BRADU si partia STADION. Partiile din partea superioara sunt foarte lungi, cu sectiuni foarte inclinate si se adreseaza nivelurilor medii si avansate.

De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 368 de cazuri, implicand 379 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care au fost evacuate.

Comentarii

Ultimă oră