Nu mai este un secret pentru nimeni că industria din Zărneşti este, din păcate, „cu un picior în groapă“. Din acest motiv, relansarea economică a oraşului se poate face doar prin turism.
Consilierul judeţean PNL Claudiu Cornea (foto)spune că acest lucru se poate realiza îndeplinind rapid un obiectiv de infrastructură.
„În viitorul mandat de consilier judeţean îmi doresc să rezolvăm problema drumului care face legătura între Bran şi Zărneşti, pe ruta Tohăniţa. Acest drum este de o importanţă foarte mare pentru zărneşteni, dar şi pentru cei care vizitează Branul. Pentru că prin asfaltarea acestui drum vom deschide Zărneştiul din punct de vedere turistic, ştiind foarte bine faptul că, din punct de vedere al agrementului, Branul nu are o ofertă foarte consistentă“, spune Cornea.
Astfel, odată cu realizarea acestei şosele, turiştii care vor vizita Branul vor avea acces direct către Zărneşti, în special către traseele montane din Piatra Craiului, dar şi în zona Plaiul Foii. Aici, Cornea vine cu o propunere care va avea în mod sigur succes, mai ales în rândul celor care vor să petreacă câteva ore în linişte la iarbă verde. „Vreau să facem un parteneriat între Consiliul Judeţean Braşov şi Primăria Zărneşti, pentru amenajarea unui loc special de picnic, conform prevederilor noii legi care reglementează acest lucru. Trebuie ca lumea să înţeleagă că, odată cu aducerea turiştilor din zona Bran la Zărneşti, vor avea de câştigat şi operatorii locali din turism, pensiuni şi hoteluri şi poate reuşim să ajungem ca turistul care ne vizitează să crească perioada sejurului şi să nu mai vorbim doar de turismul de weekend“, a precizat Cornea.
Mai mult, consilierul judeţean spune că trebuie reluate unele concursuri, dar şi evenimente tradiţionale ale zărneştenilor. Nu ar trebui uitate nici concursurile de alpinism sau demonstraţiile salvatorilor montani, care au o reputaţie deosebită la nivel naţional. Mai mult, zărneştenii trebuie să se implice în organizarea de tabere pentru elevi cu tematica ocrotirii naturii, dar şi atragerea turiştilor străini, care ştiu foarte bine ce înseamnă eco-turismul, şi vor să vadă monumente ale naturii, unice în lume, precum Garofiţa Pietrei Craiului, dar şi floarea de colţ sau caprele sălbatice.
Mai mult, Cornea spune că autorităţile trebuie să pună în valoare mănăstirea „Colţul Chiliilor“, care este printre puţinele lăcaşuri de cult care au altarul săpat în stâncă.
„De asemenea, important este să reuşim să convingem Asociaţia «LiBearty» că se poate face un traseu pentru vizitarea urşilor din rezervaţie fără a le dăuna animalelor, acest obiectiv putând fi un punct de atracţie deosebit pentru turişti“, a punctat Cornea.