Sari la conținut

Traseul vechi către Poiana Brașov - aleea de promenadă, iluminată între Pietrele lui Solomon și Poiana Mică

Sursă foto: Primăria Brașov

Proiectantul are la dispoziție 30 de zile pentru a propune  soluții de iluminat care să integreze armonios în cadrul natural al zonei respective.

Primăria Brașov pregătește o transformare deosebită pentru Drumul vechi spre Poiana Brașov, transpunându-l într-o alee de promenadă atrăgătoare, perfectă pentru plimbări de seară. Această inițiativă vine în întâmpinarea brașovenilor și turiștilor care doresc să se bucure de frumusețea naturală a zonei și după apusul soarelui.

Recent, municipalitatea a semnat un contract pentru elaborarea unui Studiu de fezabilitate privind extinderea sistemului de iluminat public pe traseul Drumului Vechi al Poienii - Poiana Brașov - Pietrele lui Solomon. Această decizie vine ca răspuns la nevoia de a oferi un iluminat adecvat și sigur pentru cei care utilizează această cale pietonală.

Primarul Allen Coliban a subliniat importanța acestei inițiative, menționând că Drumul vechi reprezintă una dintre principalele căi pietonale dintre Brașov și Poiană, fiind ales de mulți localnici și turiști pentru plimbările lor relaxante în natură.

Studiul de fezabilitate va viza zona cuprinsă între Pietrele lui Solomon și Poiana Brașov, pe o distanță de aproximativ 4 kilometri. Iluminatul va fi realizat sub formă subterană, cu stâlpi și console metalice, iar aparatele de iluminat vor fi echipate cu surse LED și dispozitive de control pentru o integrare facilă într-un sistem Smart City.

Contractul pentru realizarea studiului a fost atribuit către S.C. Smart Technology Research & Consulting SRL, iar durata estimată este de 30 de zile de la ordinul de începere a lucrărilor, la o valoare de 50.000 de lei, plus TVA.

Această inițiativă reflectă angajamentul Primăriei Brașov de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor și a vizitatorilor orașului, oferindu-le o experiență plăcută și sigură în timpul plimbărilor lor de seară.

Comentarii

Ultimă oră