Din cele 14 conserve de carne studiate nu există nici una care să fie fără E-uri! Mai mult, 65 % dintre produse au în componenţă minimum 3 E-uri, iar restul de 35% au un singur E. Între acestea axistă şi un produs cu 8 E-uri, maximum găsit în acest tip de produse.
Clasamentul:
Carne de vită în suc propriu (produs de Scandia Sibiu) are 1 E în compoziţie – nitrit de sodiu
Carne de porc (Sadu) are 1 E în compoziţie – nitrit de sodiu
Carne de vită (Clever) are 1 E în compoziţie – nitrit de sodiu
Carne de porc în suc propriu 1 (Carrefour) are 3 E-uri în compoziţie - caragenan, ascorbat de sodiu, nitrit de sodiu
Carne de porc (Carrefour) are 3 E-uri în compoziţie – polifosaţi, nitrit de sodiu, carmin
Carne de porc (Antrefrig) are 4 E-uri în compoziţie – alginat de sodiu, polifosfaţi, glutanat de sodiu, nitrit de sodiu
Carne presată de pasăre (Carrefour) are 5 E-uri în compoziţie – polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu, carmin
Carne de porc pentru picnic şi gătit (Carrefour) are 5 E-uri în compoziţie – polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu, carmin
Carne presată de pasăre (Sadu) are 5 E-uri în compoziţie – polifosfați, ascorbat de sodiu, glutamat monosodic, carmin, nitrit de sodiu
Luncheon meat (Prefera) are 5 E-uri în compoziţie – caragenan, dipolifosfați de sodiu, glutamat de sodiu, izoascorbat de sodiu, carmin, nitrit de sodiu
Carne de porc (Bucegi) are 7 E-uri în compoziţie – polifosfați, agenți de îngroșare, caragenan, gumă de carruba, clorură de potasiu, acid ascorbic, nitrit de sodiu
Conservă porc cu mirodenii (Fine Goods – Trei Surori) are 8 E-uri în compoziţie – agenți de stabilizare, caragenan, glutamat de sodiu, potențiator de aromă și miros, izoascorbat de sodiu, substanță de conservare, amidon modificat de porumb
Acest studiu a fost realizat de Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Catedra de Inginerie şi Management în Turism din cadrul Universităţii Transilvania Braşov, în perioada 16.11.2011 – 09.12.2011.