Sari la conținut

Toate internările, suspendate. Pacienții care nu reprezintă urgențe vor fi externați!

toate-internarile-in-spital-suspendate-pacientii-care-nu-reprezinta-urgente-vor-fi-externati

 Toate internările în spital, suspendate de marți. Pacienții care nu reprezintă urgențe vor fi externați!


     Internările pentru intervențiile chirurgicale sau alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgențe vor fi suspendate începând de marți pentru două săptămâni.


      De asemenea, pacienții care nu reprezintă urgențe vor fi externați.


         Măsurile fac parte dintr-un ordin avizat de ministrul de Interne pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Vor fi suspendate și consultațiile programate în ambulatoriile spitalelor publice și private.


     Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

.................................................................................................................................................

Grupul de Comunicare Strategică informează că în 23 martie 2020, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.


    „Astfel, începând de marți, 24 martie 2020, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private. În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital. Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului”, sună textul ordinului.

Comentarii

Ultimă oră