Tinerii sunt supăraţi pentru că reprezentanţii guvernului au semnat Tratatul Comercial Împotriva Produselor Contrafăcute pe internet alături de alte ţări fără ca cetăţenii să fie consultaţi.
Utilizatorii se tem că odată cu ratificatea tratatului, internetul aşa cum îl ştie toată lumea se va schimba radical. ACTA este o iniţiativă legislativă al cărei scop este acela de a creea standarde unanim acceptate la nivel internaţional în privinţa protejării proprietăţii intelectuale. Cu alte cuvinte prin ACTA se încearcă oprirea producţiei de mărfuri contrafăcute, dar şi distribuţia de materiale piratate pe internet.
Până aici nimic în neregulă însă foarte mulţi utilizatori de tem că în spatele intenţiilor pozitive se ascunde nevoia de a deţine controlul asupra fluxului de informaţie liberă de pe internet şi nu numai. “ACTA periclitează drepturile şi libertăţile individului. Instituţii private vor putea avea acces la informaţii private ale persoanelor iar noi considerăm că acest lucru nu este benefic chiar dacă este făcut în numele apărării unei proprietăţi intelectuale, o proprietate nu poate fi apărată prin încălcarea altor drepturi ale individului“, a declarat Marian Geman, vicepreşedintele CSL.
Astfel tinerii liberali vor solidariza cu protestul împotriva tratatului, anunţat deja pe internet de acum câteva zile, ce va avea loc în Piaţa Sfatului, sâmbătă, de la ora 17.00. Astfel tinerii liberali vor solidariza cu protestul împotriva tratatului, anunţat deja pe internet de acum câteva zile, ce va avea loc în Piaţa Sfatului, sâmbătă, de la ora 17.00. Mai mult aceştia vor iniţia şi o campanie de strângere de semnături şi spun că le vor trimite împreună cu o scrisoare deschisă guvernului prin care vor cere retragerea ţării din Tratatul ACTA, aşa cum au făsut deja state precum Cehia, Polonia, Estonia, Germania sau Cipru. S.F.