Sari la conținut

Tarife reduse la hoteluri pentru turiştii blocaţi

UPDATE  Turiştii aflaţi în situaţii de urgenţă pot apela nonstop şi gratuit linia telverde 0800.86.82.82, iar operatorii îi vor îndruma spre cea mai apropiată structură de primire turistică, unde li se va acorda ajutor, a anunţat MDRT.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a cerut joi hotelierilor, iar o parte dintre ei au acceptat deja, să reducă tarifele la jumătate şi să acorde masă gratuită turiştilor blocaţi în hoteluri din cauza vremii nefavorabile, scrie Mediafax. FPTR a făcut apel către toţi hotelierii din România să reducă tarifele cu 50% pentru turiştii blocaţi în diverse oraşe sau staţiuni din cauza vremii nefavorabile şi să le acorde acestora masă şi ceai gratuite. Unii dintre hotelieri, din oraşe precum Bucureşti, Timişoara sau Cluj, au acceptat deja solicitarea federaţiei. Peste 10.000 de turişti sunt blocaţi în diverse oraşe şi staţiuni din întreaga ţară din cauza vremii.

Sunt turişti rămaşi în hotelurile din Bucureşti, de exemplu, şi ale căror zboruri spre diverse destinaţii s-au anulat, sunt unii care s-au cazat în Capitală şi veneau dinspre Cluj, în drum spre Constanţa, sau sunt oameni care au rămas în staţiuni şi n-au mai putut pleca, pentru că o parte din drumuri au fost închise. Din acest motiv, acum gradul de ocupare al hotelurilor este mult mai mare ca de obicei, dar nu vrem să profităm de acest lucru, spun cei de la FPTR.

Centrul Infotrafic a informat joi că din cauza ninsorii şi a viscolului circulaţia rutieră este întreruptă pe 37 de drumuri naţionale şi 80 de drumuri judeţene, cele mai importante rute blocate fiind A1 Bucureşti - Piteşti şi A2 Bucureşti - Lehliu. (A.M.)

Comentarii

Ultimă oră