Dacă vă aflaţi azi pe Valea Prahovei puteţi face o vizită la Târgul de Paşte deschis la Sinaia în Parcul Ghica. Veţi avea ce vedea, degusta şi, mai ales, ce cumpăra. În "Perla Carpaţilor" şi-au dat întâlnire, cu trei săptămâni înainte de marea sărbătoare pascală, peste 40 de producători tradiţionali de tot felul de preparate "ca la mama lor", precum şi meşteri artizani veniţi la Sinaia din toată ţara. Nu lipsesc brânzeturile de Bran, preparatele din carne de oaie şi porc, cozonaci, prăjituri şi plăcinte, păstrăv, magiunul de Topoloveni, gemuri şi dulceţuri braşovene, sucuri naturale, miere, vin şi pălincă. Iar lista e cu mult mai lungă, majoritatea produselor fiind eco. Pentru iubitorii de artă, şi frumos în general, există o gamă foarte diversă de obiecte lucrate cu meşteşug şi rafinament, de la ouă încondeiate pe lemn, până la ceramică autentică sau costume naţionale din zonele folclorice reprezentative ale României.