La sărbătoarea, care are loc la cetate în perioada 11-14 august,sunt aşteptaţi sute de turişti. De joi până duminică, începând cu ora 14:00 până la 20:00, la cetatea Făgăraşului va avea loc Târgul de produse Tradiţionale. Evenimentul va începe joi seară cu o piesă de Teatru Medieval pusă în scenă de Teatrul Strada, intitulată "Misterele Cavalerilor”. Începând de vineri, artizani şi meşteri populari îşi vor spune poveştile la sezătoare, în plus vor avea loc demonstraţii ale atelierului de creat suveniruri Mândra Chic şi o prezentare a istoriei pânzelor româneşti din cele mai vechi timpuri până astăzi puse în rame şi altele.
Târg de produse. De asemena turiştii şi localnicii vor fi îmbiaţi cu produse româneşti din Ţara Făgăraşului cum ar fi: pita de casă cu cartofi, ceapă roşie de Făgăraş, slănină, brânză şi rachiu de poame, gemuri şi siropuri, scovarzi, plăcinte pe vatră, miere, zacuscă, ceaiuri de leac şi murături. Cu această ocazie sâmbătă va fi lansată şi cartea de bucate "Reţete Povestite din Ţara Făgăraşului”. O parte din autoarele retetelor cuprinse în cartea de bucate - femei din Ţara Făgăraşului vor fi prezente pentru a împărtăşi din secretele spuse sau nespuse ale retetelor.
Premii pentru producători. De asemenea vineri, alături de târgul producătorilor va avea loc "Conferinţa Naţională a Producătorilor de produse Tradiţionale” unde se vor aduce propuneri pentru susţinerea acestora şi pentru promovarea lor. Reprezentanţi ai conceptului Slow Food şi ai Agenţiei pentru Dezvoltarea Turismului din Transilvania şi alţi invitaţi vor dezbate asupra acestor teme, iar pentru a onora câţiva producători din Făgăraş, se vor acorda trei premii: pentru cel mai în vârstă producător, pentru cel mai bun debut, pentru cel mai bine vândut produs al anului 2010.
Festivalul se va termina duminică seară cu proiecţii de filme istorice româneşti. Vezi în galeria foto programul complet.