Sari la conținut

Camelia Bugnar ar trebui să redevină în cel mult 30 de zile directorul Casei Judeţene de Pensii Braşov (CJP), funcţie ocupată în prezent de Mihail Tarbă. Aceasta este sentinţa definitivă şi irevocabilă a Curţii Supreme.
I s-a făcut dreptate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a publicat astăzi pe site-ul propriu rezultatul recursului înaintat de Casa Naţională de Pensii la sentinţa Curţii de Apel Braşov, prin care fosta directoare executivă a instituţiei braşovene, Camelia Bugnar, era repusă în funcţie. ÎCCJ a respins, irevocabil, recursul Casei Naţionale de Pensii şi a menţinut sentinţa instanţei braşovene, prin care Camelia Bugnar era repusă pe post.
Demisă ilegal. Deşi se afla în concediu legal de creştere a copilului, a fost demisă de două ori. „Sunt director executiv la Casa Judeţeană de Pensii Braşov din 2005 (cu examen dat în toată regula, nu ca acum). În martie 2009 am intrat în concediu pentru creşterea şi îngrijirea copilului. Pe parcursul celor 2 ani de concediu am fost demisă de două ori!” spune Bugnar.
Epopeea demiterilor. „În aprilie 2009, prin OUG 37 s-au desfiinţat funcţiile de director executiv. Ca să nu rămân fără serviciu, m-am întors pe funcţia de director coordonator adjunct la direcţia economică din cadrul aceleiaşi instituţii (cu examen, proiect de management, etc). După două luni mi-am suspendat din nou contractul de management, (de data aceasta) şi am rămas în continuare în concediu pentru creşterea copilului. În decembrie 2009 şi OUG 105/2009 devine neconstituţională şi se desfiinţează funcţiile de director coordonator. Apare Legea 140/2010 care reînfiinţează funcţiile de director executiv. Concluzia: toţi directorii executivi de la deconcentrate care aveau deja această funcţie în aprilie 2009 (deci şi eu) trebuiau repuşi în funcţie” precizează Bugnar. La majoritatea instituţiilor publice deconcentrate prevederile legale au fost puse în aplicare, astfel: directorii care au avut girul politic al PD-L au fost repuşi în funcţie.
Nu a susţinut PDL-ul. „Cum ambele ordonanţe de urgenţă 37 si 105 au fost declarate neconstituţionale şi s-a creat un vid legislativ, a apărut Legea 140/2010 care prevede că se reînfiinţează funcţiile de director executiv. Deci, toţi cei care erau directori executivi până în aprilie 2009 trebuiau repuşi în funcţie. În cazul meu, nu ar fi trebuit să existe nici o problemă. Dar, stupoare! mi s-a reproşat că nu am contribuit în nici un fel la campania electorală şi nu am făcut muncă de partid. Din câte ştiu eu, funcţionarii publici nu trebuie să facă politică.” a concluzionat Bugnar.

n loc să revin din 15 noiembrie 2010 la muncă, am rămas acasă, fără nici un ban, că nici în şomaj nu am fost. Au luat de la gura copilului meu! Noroc că i-am dat în judecată din vară şi, deşi prima sentinţă mi-a fost favorabilă, a fost nevoie de Înalta Curte. Acum este sentinţa definitivă şi irevocabilă, dar cum Casa Naţională nu prea obişnuieşte să le pună în aplicare, probabil că va fi nevoie de executor judecătoresc. Aştept redactarea şi apoi vedem" a spus Camelia Bugnar.

Boierul de la Casa de Pensii

Bătrânii tremură pentru ziua de mâine, bugetarii rămân fără un sfert din salarii, în timp ce unii dintre portocalii huzuresc de …nu le ajung rubricile din declaraţiile de avere. Cel mai bogat ales din Consiliul local majoritar portocaliu din Braşov este prim-vicepreşedinte PD-L şi totodată director la Casa de pensii, Mihail Tarbă. Pedelistul Mihail Tarbă, şeful de la Casa de Pensii Braşov, de la sfârsitul anului 2009, deţine case şi terenuri de peste 7 milioane de euro.

Comentarii

Ultimă oră