Sari la conținut

În timp ce mii de oameni din judeţele Vrancea, Buzău, Călăraşu, sunt în pericol de moarte, fiind îngropați în continuare în nămeți, premierul Răzvan Ungureanu e preocupat de culoarea  codurilor meteorlogice.
El a solicitat ministrului de Interne să se asigure că autorităţile locale vor începe la nivelul populaţiei o campanie de informare privind semnificaţia codurilor de alertă meteorologică. Solicitarea lui Ungureanu ar putea fi considerată drept firească în vremuri normale, nu însă și atunci când mii de oameni nu pot ieși din casă din cauza zăpezii.
“Premierul consideră că este foarte important ca oamenii să ştie şi să înţeleagă semnificaţia acestora, pentru a nu ajunge în situaţii dificile. De exemplu, dacă o persoană cunoaşte ce înseamnă codul portocaliu de ninsori abundente şi viscol, cu siguranţă nu va pleca la drum cu trenul şi îşi va cumpara mai multă apă şi mâncare, gândindu-se că poate vrea să evite să iasă din casă în perioada cu avertizare meteo. Înţelegerea acestor lucruri ar elimina panica şi i-ar face pe oameni să conştientizeze mai bine implicaţiile acţiunilor lor", au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Comentarii

Ultimă oră