Sari la conținut

Mai multe tabere tematice organizate în judeţul Braşov le pot aduce micuţilor distracţii inedite în vacanţă, anunţă evz.ro.

Tabără foto. Pasionaţii de fotografie pot opta vara aceasta pentru o tabără tematică la Viscri, sat inclus în patrimoniul UNESCO. Copiii vor participa la ateliere de fotografie, vor face origami, teatru de umbre, campionat de sudoku cu imagini, bricolaj, excursie la Sighişoara, plimbare cu căruţa etc. Taxa de participare este de 1.200 de lei, iar detalii se pot obţine pe www.atelieruldeimagini5.blogspot.com.
Tabără ciclistă. Taberele „Tumba” le propun celor mici expediţii pe două roţi. Copiii vor călători o săptămână pe biciclete, între Sibiu şi Braşov. Pe traseu, se vor caza în hoteluri, pensiuni sau la cort, iar bagajele lor vor fi transportate cu o maşină. Copiii de peste 12 ani vor parcurge câte 30-35 de kilometri pe zi, iar cei de 6-12 ani câte 15-20 de kilometri pe zi. Vor călători pe drum asfaltat şi forestier, cu trafic redus, şi vor vizita obiectivele turistice de pe traseu. Costul participării este de 1.050 de lei, iar pentru detalii puteţi accesa www.tumba.ro.
Tabără medievală. Medieval Praxis organizează o tabără care îi va duce pe micuţi în timpurile cu domniţe şi cavaleri. Tabăra se desfăşoară în judeţul Braşov, pe platoul montan traversat de culoarul Rucăr-Bran şi durează şase zile. În tabără, copiii vor participa la ateliere de pictură şi heraldică medievală, vor învăţa scrimă cu spada, vor pregăti scenete de teatru medieval. De asemenea, vor merge în excursii la cetăţi ale Bârsei, iar seara vor viziona filme istorice. Pot participa copiii de 5-16 ani, iar costul participării este de 1.400 de lei. Detalii puteţi accesa www.tabara-medievala.ro.

Înscrieri la Şcoala de vară APIE. Copiii braşoveni au şansa de a nu se plictisi în vacanţa mare: câţiva profesori inimoşi le pregătesc un program de vară plin de surprize. Este vorba de ineditele cursuri de vacanţă organizate de „Asociaţia pentru Performanţă şi Inovare în Educaţie”. Oferta de cursuri este extrem de bogată, iar micuţii îşi pot alege singuri modulele la care vor să participe, în funcţie de temele abordate. Toate modulele cuprind activităţi sportive, excursii şi vizite la muzee şi diferite companii. Preţul unui modul săptămânal este de 150 de lei. Costul include toate activităţile, desfăşurate de luni până vineri, între orele 9,00 şi 13,00, materialele necesare şi deplasarea în excursii. La Şcoala de vară organizată anul trecut de APIE au participat peste 100 de copii, care au rămas cu amintiri de neuitat. Cei care doresc să se înscrie, trebuie să completeze  formularul de pe site-ul www.apie.ro. Acolo găsiţi detalii despre toate cursurile şi programul lor, pe săptămâni.

Comentarii

Ultimă oră