Sari la conținut

Străzile lăturalnice din Braşov au fost uitate de maşinile de deszăpezire

Autorităţile locale braşovene, mai precis reprezentanţii Primăriei, iubesc primăvara şi o aşteaptă cu nerăbdare!  Aceasta e părerea  mai multor şoferi braşoveni.
Explicaţia este cât se poate de simplă: căldura va topi zăpada din trafic şi astfel nu mai este nevoie de utilaje de deszăpezire, care sunt oricum scumpe la vedere. O spun conducătorii auto care sunt nevoiţi să ajungă acasă pe străzi lăturalnice, pentru că nu toţi locuiesc în centrul oraşului.
Zăpada de pe carosabil este în unele cartiere, aproape ca pe derdeluş: adică mai bine îţi laşi acasă maşina şi foloseşti sania. Oamenii care locuiesc pe strada Octavian Goga din cartierul Tractorul spun că de când a nins abundent nu au văzut nici un utilaj de deszăpezire. Şoferii, dar şi pietonii se tem de accidentele care s-ar putea produce din cauza zăpezii de pe carosabil. Zăpada atinge câţiva centimetri şi pe alte străzi. Se pare că se încurajează sporturile de iarnă în cartiere, unde se poate folosi cu uşurinţă sania ca mijloc de transport.  
„ Traficul este infect.  N-a venit nici un utilaj de când  a nins. Nu e normal pentru că noi plătim impozite, plătim tot ce cere dar ei nu fac nimic”, ne-a spus un şofer. „Să facă mai multe pentru că şi noi plătim taxe şi impozite, să vină şi la periferie nu numai în centru acolo. Cu mare grijă că uite ce aluncecuş e aici, trebuie să mergi mai încet. Se pot întâmpla accidente dacă nu se curăţă, să vină plugul să dea că uitaţi cum e aici n-a venit deloc”, ne-a spus un alt conducător auto.

Mai sunt probleme. Cu toate că spusele şoferilor se confirmă, reprezentanţii primăriei, cei care răspund de deszăpezire, se jură că au fost folosite utiljale, dar tot ei recunosc însă că prioritate au avut arterele principale. „Urmând ca în perioada următoare să se intervină pe străduţele unde mai sunt probleme”, a spus Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov. Sorin Toarcea  susţine că de vineri seara de când a început ninsoarea au fost utilizate în oraş  350 de tone de material antiderapant. Sătui să şofeze prin zăpadă, unii dintre braşoveni au dat omătul de pe stradă cu lopata, muncind astfel în locul celor care ar trebui să cureţe străzile. (L. N.)

Comentarii

Ultimă oră