Sari la conținut

FC Braşov rămâne cu doar trei puncte după două etape, după ce stegarii au fost învinşi de Pandurii Tg. Jiu cu scorul de 2-1.  

FC Braşov s-a deplasat la Târgu Jiu pentru jocul din etapa a doua din Liga I. Stegarii, după victoria din prima etapă cu Gaz Metan Mediaş, scor 2-1, îşi doreau toate cele trei puncte din confruntarea cu Pandurii lui Petre Grigoraş. Gorjenii reuşiseră în prima rundă a Ligii lui Mitică să obţină un rezultat de egalitate, scor 1-1, în deplasare cu Ceahlăul Piatra Neamţ. Vranjes şi compania îşi doreau să mai adune trei puncte din confruntarea cu FC Braşov. Din păcate pentru fanii galben-negrilor, elevii lui Daniel Isăilă au fost nevoiţi să părăsească terenul învinşi cu scorul de 2-1.
Stegarii au fost inexistenţi. Fotbaliştii de la Pandurii Tg Jiu au început mai bine meciul din runda a doua a Ligii lui Mitică. Fotbaliştii lui Grigoraş au dominat începutul jocului însă fără a-şi crea ocazii de a înscrie. În minutul 11, cei de la Pandurii au avut prima ocazie de gol a meciului. Paul Batin a scăpat singur cu portarul Mario Felgueiras, însă Peter Majernik a revenit şi a reuşit să-l deposedeze pe vârful gorjean în ultimul moment. În minutul 18, Pandurii au reuşit să deschidă scorul. Hadnagy a pierdut o minge în atac, gorjenii au plecat pe contraatac iar Stromajer a centrat la 16 metri de unde Vranjes l-a executat cu sânge rece pe goalkeeperul braşovean. Stegarii nu au reuşit să dea o replică serioasă şi astfel zece minute mai târziu, gorjenii ratează o nouă ocazie mare. Batin a făcut ce a vrut cu fundaşii visători ai Braşovului, a centrat în mijlocul careului, însă şutul lui Vranjes a trecut peste poarta lui Felgueiras. În minutul 31, gazdele au avut o nouă ocazie de a majora scorul. În urma unei lovituri de la colţul terenului, căpitanul gorjenilor Pintilii a şutat puternic din colţul careului de 16 metri, însă din fericire mingea a trecut pe lângă poarta braşoveană. Stegarii au fost inexistenţi în prima repriză, jucătorii de la Pandurii reuşind cu uşurinţă să-şi creeze ocazii de a înscrie şi reuşind să ţină la distanţă formaţia braşoveană. Cu jocul arătat în această repriză, galben-negrii lui Daniel Isăilă vor avea viaţă grea în Liga I.
Şi-au revenit stegarii. Tehnicianul braşovenilor, Daniel Isăilă, a sesizat jocul foarte slab al elevilor săi şi a mutat încă de la pauză. Mugurel Buga i-a luat locul Sebastian Paez şi acest lucru s-a văzut imediat. Stegarii au început în atac repriza secundă şi Peter Majernik a reuşit să restabilească egalitatea în minutul 50. Fundaşul braşovean a reluat excelent în poartă o centrare perfectă a lui Distefano. În minutul 62, Chipciu a primit o minge în banda dreaptă, a centrat perfect, însă Hadnagy a ajuns prea târziu la întâlnirea cu mingea. Răspunsul gorjenilor a venit imediat. Fostul jucător al Forexului, Cosmin Băcilă, a centrat bine iar lovitura de cap a lui Lemnaru a trecut puţin peste poarta apărată de portughezul Felgueiras. În minutul 68, Cristescu a luat o acţiune pe cont propriu a driblat tot ce i-a ieşit în cale, a reuşit să centreze în faţa porţii, dar Viera a respins din şase metri. Trei minute mai târziu, Chipciu a trimis cu capul de la 11 metri, puţin pe lângă poarta gorjeană.
Eurogolul lui Vranjes. În minutul 79, contrar cursului jocului, Pandurii au reuşit să marcheze golul victoriei. Mijlocaşul Vranjes, cel mai bun jucător de pe teren, a prins un trasor de la 25 de metri care s-a oprit în plasa porţii braşovene. În minutul 84, Buga îl deschide excelent pe Cristescu, mijlocaşul braşovean a scăpat singur cu portarul gorjenilor, însă şutul său a fost prins de Lazăr. Mario Felgueiras a reuşit să-şi salveze echipa de la încă un gol, după ce a reuşit să pareze şutul lui Băcilă. În primul minut al prelungirilor, asistentul Sebastian Gheorghe l-a oprit eronat pe motiv de ofsaid pe Marian Cristescu, cel care scăpase singur cu portarul gazdelor. Tot Cristescu a irosit şi ultima şansă a stegarilor, şutând în plasa laterală.

Comentarii

Ultimă oră