Sari la conținut

Ludovic al XIV-lea, cătrănit tare că Parlamentul francez i-a dat cu tifla pe un proiect de lege inițiat de el, a izbucnit și a explicat auditoriului părerea lui despre chestiunea în cauză: „Statul sunt eu!“.
Cred că începe să fie evident faptul că și pentru Traian Băsescu și portocala scofâlcită de sondaje – PDL, percepția este aceeași. Pentru ei, democrația este o glumiță de salon, bună de spus între două rotocoale de fum în saloanele de mondenități. Senzația ar fi fost și mai putenică, dacă EBa ar fi reușit să legalizeze drogurile ușoare…
Faptul că statul este o glumiță pentru pedeliști, că li se „rupe“ de tot ce în-seamnă democrație, legalitate, normalitate, până la urmă, este exemplul jindarului Gogu. Șefuțul ăsta de la jandarmi a fost chemat să raporteze nu la Ministerul Administrației și Internelor, nu la Guvern, nici măcar la Președinție, deși nici pe acolo nu prea avea ce căuta, ci la sediul PDL. Măcar ăștia de la serviciile secrete dau raportul nu în văzul lumii.
Pentru că disperații de la guvernare tot ne pisează cu comasarea alegerilor, ca să nu cheltuim banul public pe scheme din care „parandărătul“ nu se-arată, le-aș propune câteva lu-cruri.
Desființăm Guvernul și Președinția. Evident, armata de birocrați rămâne pe posturi. Băieții nu mai dau raportul miniștrilor, ci vicepreședinților de la PDL, care trebuie să aibă ca atribuții domeniile în cauză. Băsescu trebuie să își preia oficial atribuțiile de șef al PDL, pe care acum le exercită „la negru“, pozând în președinte independent, al tuturor românilor.
În plan local, schema se aplică păstrând proporțiile. Desființăm Prefectura, oricum „independentul“ prefect de Brașov, Ion Gonțea, își cere voie de la șeful politic, George Scripcaru, și ca să respire. Deci, „Gogu“ de la Jandarmi din Brașov nu mai pierde vremea pe la Prefectură, mer-ge direct la sediul PDL de pe strada Lungă. Pentru că, oricum, majoritatea  șefilor instituțiilor descentralizate, puși de partid, au făcut-o și până acum…

de Sebastian Dan

Comentarii

Ultimă oră