Sari la conținut

Hăne în cădere liberă

Tenismanul Victor Hănescu a coborât de pe locul 88 pe 90, cu 600 puncte, în clasamentul ATP, iar Adrian Ungur a ajuns de pe 112 pe 113, cu 497 de puncte. În primii 300 de jucători se mai află Marius Copil şi Victor Crivoi. La dublu, Horia Tecău se menţine pe locul 12, cu 4.310 puncte. Primele trei locuri în clasamentul de simplu sunt ocupate în ordine de sârbul Novak Djokovici, spaniolul Rafael Nadal şi de scoţianul Andy Murray.

Champions League

În această seară se joacă partidele din etapa a concea a fazei grupelor Ligii Campionilor. Grupa A: Napoli - Manchester City şi Bayern Munchen – Villarreal; Grupa B: ŢSKA Moscova - OSC Lille (ora 19:00) şi Trabzonspor - Inter Milano; Grupa C: Oţelul Galaţi - FC Basel şi Manchester United – Benfica; Grupa D: Real Madrid - Dinamo Zagreb şi Olympique Lyon - Ajax Amsterdam.

Game, Set, Match

Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt, cap de serie numărul 6, a câştigat, primul meci din cadrul grupei A a Turneului Campionilor ce se desfăşoară la O2 Arena din Londra, după ce s-a impus în faţa indienilor Mahesh Bhupathi/Leander Paes, cap de serie numărul 4, scor 7-6 (8/6), 6-1. În ciuda faptului că îi aveau în faţă pe finaliştii Turneului Campionilor din 1997, 1999 şi 2000, duo-ul româno-suedez, debutant la un asemenea nivel, a jucat foarte bine, reuşind să câştige în special în urma loviturilor reuşite de Horia Tecău. Până în prezent, pentru participarea la turneul londonez, Tecău şi Lindstedt şi-au asigurat 65.000 de dolari, pentru participare, şi 22.500 de dolari pentru victorie, dar şi 200 de puncte ATP.

Amintiri plăcute

Fostul internaţional olandez Marco van Basten  a declarat că finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, câştigată de AC Milan, scor 4-0, în faţa formaţiei Steaua, reprezintă cea mai frumoasă amintire din cariera sa. „Încă mă emoţionez când îmi aduc aminte. Am jucat pe Camp Nou din Barcelona cu AC Milan de mai multe ori, dar cea mai frumoasă amintire este finala cu Steaua. Acest meci este de neuitat pentru mine, cu Nou Camp plin de fani ai Milanului, cu goluri, cu obţinerea unui titlu dorit de 30 de ani. A fost o noapte de neuitat. Pentru noi toţi a fost o finală excepţională, care nu poate fi uitată", a afirmat Van Basten. Van Basten a apreciat că AC Milan a fost de neoprit în acel sezon, după ce în semifinale trecuse şi de Real Madrid cu 5-0, în retur, scor 6-1 la general. În finala cu Steaua, Van Basten a marcat de două ori, celelalte două reuşite aparţinând co-naţionalului său Ruud Gullit.

Froch îl atacă pe Bute

Pugilistul britanic Carl Froch a declarat că un meci cu Lucian Bute ar fi uşor pentru el, deoarece palmaresul românului include doar două victorii demne de menţionat, cele din confruntările cu Brian Magee şi Glen Johnson, iar el i-a învins pe cei doi într-un mod mult mai convingător. „Mi-ar plăcea să am un meci de unificare a titlurilor cu el, dar nu ar fi o confruntare cine ştie ce mare pentru mine. Ar fi un meci uşor. În CV-ul lui Bute ies în evidenţă doar două nume, Brian Magee şi Glen Johnson. Iar eu i-am învins pe ambii într-un mod mult mai convingător decât a făcut-o el. Este el campion IBF, dar se luptă doar acasă şi de aceea nu i se acordă credit şi respect, pe care oricum nu le merită, pentru că nu a boxat cu nimeni mare", a spus Froch, care va disputa, la 17 decembrie, finala turneului Super Six, cu americanul Andre Ward.

Se pregătesc de mondiale

Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Vărzaru, a declarat că la CM din Brazilia, ce va debuta în 2 decembrie, nu există o favorită clară la titlul suprem, apreciind şi că va fi o „mare bătălie" pentru calificarea la Jocurile Olimpice. „Sunt foarte multe echipe cu pretenţii, mă gândesc la Rusia, Norvegia, Franţa, Coreea de Sud, Germania, Suedia, chiar Brazilia, şi includ şi România. Totuşi, nu cred că există o favorită clară la titlul mondial. Va exista valoare, însă şi o mare bătălie în drumul spre Londra, pentru că miza este foarte mare. Valoric, un Mondial este sub un Campionat European, pentru că vin şi echipe mai slab cotate, care îţi permit să ai şi câte un joc un pic mai uşor. La Europene nu se întâmplă aşa ceva. Totuşi, şi la Mondiale, după jucarea meciurilor din grupe, vine sistemul eliminatoriu. Trebuie să ne pliem pe acest sistem, să obţinem o clasare cât mai bună în grupă, pentru a avea o adversară mai facilă în optimi. Mai întâi, vom avea meciuri cu echipe mai slabe, dacă pot spune aşa, iar apoi vin cele cu Brazilia şi Franţa, cele mai importante, pentru clasarea cât mai sus. Brazilia nu trebuie deloc neglijată. Sper să încheiem grupa pe primul loc, pentru a avea o adversară mai slabă în optimi", a spus Vărzaru. Radu Voina a convocat-o în lot şi pe jucătoarea Rulmentului, Denisa Dedu.

Comentarii

Ultimă oră