I-a refuzat pe studenţi
Fostul tehnician al Timişoarei, Cosmin Contra, a declinat oferta lui Vasile Şiman de a prelua Sportul Studenţesc şi spune că până la vară este puţin probabil să preia o echipă. „Nu sunt şanse să rămân în Liga I. Este foarte greu să ajung la Sportul, Vasile Şiman ştie asta, în două-trei luni am de rezolvat nişte probleme personale şi voi fi nevoit să resping orice ofertă. Puteam să mă înţeleg cu domnul Şiman, dar trebuie să îmi rezolv problemele”, a spus Cosmin Contra. Fostul internaţional a început Şcoala de Antrenori şi speră să fie primit la antrenamentele Realului, discutând în acest sens cu portarul madrilenilor, Iker Casillas. „Am vorbit cu Iker Casillas să vorbească cu Mourinho pentru a mă duce acolo să mă pregătesc ca antrenor. Nu va fi nicio problemă să merg şi la Barcelona” a încheiat Contra.
Cu pistoalele pe masă
Antrenorul echipei FC Vaslui, Viorel Hizo, a declarat că returul Ligii I se va disputa „cu pistoalele pe masă”, precizând că formaţia sa are a treia şansă la titlu, după Oţelul Galaţi şi FC Timişoara. „Avem a treia şansă la titlu anul acesta, după Oţelul şi Timişoara. Clasamentul reflectă în bună măsură valoarea actuală a echipelor, însă în ce ne priveşte trebuia să fim mai sus cu un loc, dacă nu pierdeam nepermis la Timişoara sau nu făceam egal acasă cu Astra. Campionatul ăsta se dispută cu pistoalele pe masă. Va fi foarte greu pentru toată lumea, dar eu am încredere în FC Vaslui că poate câştiga campionatul”, a spus Hizo.
Avem şanse la calificare
Selecţionata de handbal a României a pierdut cele trei meciuri de până acum de la Campionatul Mondial de handbal ce are loc în Danemarca. Înfrângerea în faţa Algeriei este considerată cea mai ruşinoasă din istoria handbalului. Cu toate astea, echipa masculină de handbal, de patru ori campionă mondială, mai are şanse teoretice de a se califica. Beneficiind şi de jocul rezultatelor, jucătorii tricolori trebuie să învingă astăzi Australia, iar Serbia să piardă în faţa Croaţiei. Pe lângă asta, şi Algeria trebuie să piardă meciul cu Danemarca. Urmează apoi ultima etapă a grupelor, joi, când România trebuie să învingă Serbia la cel puţin două goluri. Cel mai probabil că şi Algeria va învinge Australia, iar clasamentul va fi următorul: România, Serbia şi Algeria, la egalitate de puncte, câte 4. Se va face un clasament în trei, criteriul ce se va lua în considerare fiind cel al rezultatelor directe. România ar termina pe locul 3 în Grupa C, după Danemarca şi Croaţia, şi s-ar califica.
Sunt probleme cu licenţierea
Noul manager al Universităţii Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat că sunt mari probleme cu licenţierea pentru sezonul viitor. Totuşi, fostul antrenor al Gloriei Bistriţa spune că Adrian Mititelu îşi doreşte să rezolve această problemă. „Este o problemă serioasă cu licenţierea. Am vorbit cu Adrian Mititelu şi sperăm ca până la 31 martie să putem să plătim datoriile pe care le avem. Patronul îşi doreşte enorm să rezolve acest lucru”, a spus managerul Craiovei. „Reghe” are speranţe că bulgarii Iliev şi Gargorov nu vor pleca din Bănie, chiar dacă şi-au depus memorii pentru a deveni jucători liberi. „Eu sper ca Iliev şi Gargorov să rămână la Craiova. Am avut o întâlnire cu ei, sunt doi băieţi speciali, care au înţeles că Universitatea traversează acum o perioadă mai grea şi au spus că nu-şi vor rezilia contractele”, a declarat Reghecampf.
Mai greu ca la debut
Pilotul român Emanuel Gyenes, clasat pe locul 17 în clasamentul general al Raliului Dakar, a declarat că ediţia din acest an a competiţiei a fost mai dificilă decât cea din 2007. „Comparativ cu 2007, când am participat la primul Dakar, acesta mi s-a părut mai dificil. Atunci nu aveam experienţa de acum, iar raliul a măsurat în total cu 1.000 de kilometri mai puţin decât cel din 2011. În plus, în America de Sud condiţiile sunt diferite. Aici raliul este mult mai obositor pentru că avem etape de legătură foarte lungi. Am mers aproape în fiecare zi sute de kilometri până la startul pe proba specială. Pentru mine, cea mai grea zi a fost cea din 7 ianuarie, când eram în Atacama şi am avut 456 de kilometri de probă specială cu multe dune, piatră şi praf”, a spus Gyenes.
Halep şi Cîrstea în turul II
Simona Halep, locul 77 în clasamentul WTA, şi Sorana Cîrstea, poziţia a 94-a în ierarhia mondială, s-au calificat în turul doi la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Halep a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2, pe Anne Kremer din Luxemburg, jucătoare vernită din calificări şi locul 196 WTA, şi va juca, în faza următoare a competiţiei, cu Alisa Kleibanova din Rusia, cap de serie numărul 24 şi poziţia a 23-a în ierarhia mondială, care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-0, de Irina Falconi din SUA. Cîrstea a trecut, în primul tur, cu scorul de 6-4, 6-2, de Mirjana Lucici din Croaţia, poziţia a 98-a în clasamentul mondial, şi va juca, în faza următoare a competiţiei, cu Shahar Peer din Israel, favorita zece şi locul 12 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-1, de Mathilde Johansson din Franţa. În schimb, Alexandra Dulgheru, cap de serie numărul 27 şi locul 30 WTA, a fost învinsă, în runda inaugurală, cu scorul de 6-4, 6-4, de Ayumi Morita din Japonia, poziţia a 74-a în clasamentul mondial.