Sari la conținut

„The Special One”, altfel!

Jose Mourinho, antrenorul celor de Real Madrid, a uimit pe toată lumea în Spania cu un gest făcut după victoria obţinută în faţa celor de la Ponferradina, din Cupă. La finalul întâlnirii, "The Special One" a mers la marginea terenului şi i-a salutat pe toţi jucătorii echipei din Liga a 3-a iberică, în timp ce aceştia se îndreptau spre vestiare. Ultimul dintre fotbalişti, Dani Carril, a avut o solicitare ceva mai ciudată pentru tehnician, cerându-i acestuia vesta cu care era îmbrăcat. Puţin nedumerit, Mourinho s-a dezbrăcat şi l-a făcut fericit pe fotbalist. Real Madrid s-a impus fără probleme în faţa celor de la Ponferradina, învingând echipa din divizia a 3-a cu scorul de 5-1.

Wesley aproape de Steaua!

Brazilianul Wesley Lopes (31 de ani) este la un pas de a ajunge la Steaua. Practic, jucătorul Vasluiului trebuie să  bată palma cu Gigi Becali pentru a deveni fotbalistul Stelei după ce cluburile au ajuns deja la un acord. "Wesley poate pleca la Steaua pentru 1 milion de euro, plus Bicfalvi. Dacă acceptă Wesley, eu sunt de acord. Rămâne să se înţeleagă domnul Becali cu el, şi noi să ne înţelegem pentru Bicfalvi. E un fotbalist care mie îmi place, cred că i-ar prinde bine să joace aici, unde nu e o problemă. Ne-ar fi mult mai util decât Pavlovici, nu e problema numai de civilizaţie, ci din toate punctele de vedere sunt opuşi cei doi. Pavlovici l-a înjurat pe Hizo, dar apoi dialogul a continuat şi în cabină. Un alt caz e Gerlem, care ne-a curăţat la Zurich, din greşeala lui ne-am dus la vale", a spus Adrian Porumboiu.

Brazilia 2014? Foarte greu…

Naționala de fotbal a României va avea parte de un program infernal în preliminariile Mondialului din 2014, competiție ce va fi găduită de Brazilia.  "Tricolorii" vor debuta în preliminarii pe 7 septembrie, urmând a juca în deplasare cu Estonia, pentru ca apoi să primească vizita Andorrei, în data de 11 septembrie. Urmează, după aceea, 6 meciuri cu principalele contracandidate la calificare, Olanda, Turcia şi Estonia. Victor Pițurcaă a oferit o declarație surprinzătoare după tragerea la sorți a programului pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2014. Deşi tragerea la sorți n-a fost nici pe departe favorabilă "tricolorilor", Pițurcă se declară mulțumit. "Privit strict din punctul nostru de vedere, programul este unul bun, incomparabil mai bun decât cel stabilit pe 24 octombrie şi pe care noi nu l-am acceptat. Începem cu două meciuri din care putem obține punctaj maxim, urmează două duble dificile în octombrie 2012 şi martie 2013, dar încheiem cu o programare avantajoasă, cu trei jocuri acasă şi unul în deplasare. Olanda are un program mai dificil, cu un start pe măsură imediat după EURO 2012, dar ceea ce trebuie să ne privească este exclusiv echipa noastră. Oricum, una peste alta, sunt mulțumit", a spus Pițurcă pentru site-ul oficial al FRF.

Despre arbitri şi arbitraje…

Greşelile flagrante de arbitraj din ultimele etape ale Ligii I i-au determinat pe majoritatea oamenilor din fotbal să critice delegările făcute de noul şef al CCA, Ion Crăciunescu. Dumitru Dragomir a reaprins conflictul pe care îl avea cu preşedintele CCA şi l-a criticat dur pe acesta din cauza greşelilor impardonabile pe care le fac cei din subordinea lui. Crăciunescu îi răspunde şefului Ligii, pe care îl consideră un mare admirator al lui Vasile Avram, şi îi recomandă acestuia să se ocupe de organizarea campionatului, deoarece CCA-ul este instituţie autonomă. "Să ne uităm la cine ne critică şi ce probleme au cu DNA-ul, de exemplu. De ce ţipă aceşti oameni? Unele persoane au fost implicate în problemele de arbitraj şi acum şi-au pierdut facilităţile, probabil că asta e problema.  Am avut vreo posibilitate de a interveni să facem vreun curs în această problemă? Eu nu fug de responsabilitate, am scos tot la vedere, dar este greu să te pui cu diversioniştii care vor să arate doar ce e rău în arbitraj. Cel mai mare deserviciu îl face preşedintele Ligii, Mitică Dragomir, un mare susţinător al lui Vasile Avram. Liga e autonomă şi nu are nicio autoritate asupra CCA. Dânşii să se ocupe de competiţie şi să ne lase pe noi în pace", a declarat Ion Crăciunescu.  Chiar dacă Dragomir s-a pronunţat în favoarea readucerii de brigăzi străine la partidele din Liga I, Crăciunescu spune că nu se pune problema să fie aduşi arbitri din străinătate în retur. "N-o să vină arbitrii străini în Liga 1. Nu scriu nicio delegare, ascultaţi-mă pe mine. Nu-mi poate lua nimeni mâna să scrie delegări pentru arbitri străini. Eu sunt român, sunt patriot.", a mai spus Crăciunescu.

Comentarii

Ultimă oră