În perioada 2007-2010 s-au făcut investiţii în valoare de 27 de miliarde de lei vechi, fiind efectuale lucrări de reabilitare din subsol până la acoperiş.
Au fost reorganizate serviciile de radiologie, farmacie, urgenţă de la parterul unităţii, grupurile sanitare, saloane. Urgenţa a fost dotată în ultimii doi ani şi jumătate cu aparatură de peste 100.000 de lei.
A trece cu vederea aceste aspecte însemnă a nu fi cinstit cu niște oameni care și-au îndeplinit datoria de cetățeni plătind contribuțiile la CAS și primind în schimb un spital închis. Este incorect și nedrept. Nimeni nu poate să ia dreptul unei comunități la sănătate.
A urmat un şir lung de promisiuni și amânări, ultima dintre acestea dând ca termen de deschidere a spitalului luna ianuarie a anului 2012. Suntem în luna februarie, termenul a expirat și nu s-a întâmplat încă nimic pozitiv. Ceea ce demonstrează că răspunsurile date până acum au fost doar strategii de stopare a protestelor populației. Răbdarea noastră are o limită. Nu vrem să plătim cu propria sănătate pentru incompetența unui guvern. Și voi continua să spun acest adevăr. Cu sănătatea oamenilor nu te poți juca, pentru că în sănătate orice amânare poate însemna moarte.
Ţinând cont că alte două spitale din județ au fost închise, toţi acei pacienţi au ajuns și ei la Spitalul Judeţean. Este un singur spital, cu un număr limitat de medici și de paturi. Mai nou, la Pediatrie, cadrele medicale se plâng că de abia fac față aglomerării, pentru că în fiecare zi, secţia de urgenţă este plină de copii aduşi la spital până şi pentru problemele cele mai ușoare.
Înainte să se închidă spitalul, o parte din ei mergeau la unitatea din Săcele. Acum, că sunt priviți ca o pacoste, unde să meargă să se trateze?! Este clar că în aceste condiții de suprasolicitare, la Spitalul Județean vor avea prioritate urgențele și cazurile foarte grave.
Asta însemnă că doar dacă ne îmbolnăvim foarte grav avem dreptul la servicii medicale. De internări nici nu se mai pune problema. E o luptă pe viață și pe moarte ca să prinzi un pat. Nu seamănă toate astea cu o condamnare la moarte prin îmbolnăvire sistematică?!
"În urmă cu 10 luni, Guvernul a pus lacăt pe porțile Spitalului din Săcele. În această perioadă, PNL Săcele a reacționat constant, dând glas nemulțumirilor săcelenilor prin demararea unor acțiuni de proteste, strângeri de semnături, memorii, scrisori deschise sau conferințe de presă. Am tras semnale de alarmă pentru urgentarea procedurilor de redeschidere, dar ni s-a răspuns constant cu minciuni și amăgiri. Ne-am opus de fiecare dată transformării a spitalului nostru în azil de bătrâni sau în secție de gardă." a declarat Matei Gavril, preşedinte PNL Săcele