Începând de miercuri şi până vineri, în Piaţa Sfatului din Braşov are loc Târgul Slow Food Roadele Pământului, organizat special pentru perioada sărbătorilor pascale. Timp de trei zile, 40 de producători din toată ţara vor vinde bunătăţi tradiţionale. Dintre bucatele specifice acestei sărbători, nu vor lipsi de la standuri drobul de miel, coasta de miel umplută şi friptura de miel pregătite de familia Dumbravă din Rupea, pasca şi cozonacii, precum şi prăjitura cu brânză care se mănâncă în Maramureş de Paşte (Rodica Tiplea). Ediţia va găzdui atelierele de creaţie ale tinerilor de la Minisatul Sfântului Andrei (Seminarul Teologic "Dumitru Stăniloae" din Braşov), care în cele trei zile vor încondeia ouă după modele din zona Schei, ţara Bârsei şi Săcele şi vor întreţine atmosfera cu cântece. Piaţa este deschisă în intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire, dacă vremea o va permite.