Sari la conținut

„Spălătorul de cărţi”, adus la Biblioteca Braşov: pentru praf şi viruşi

spalatorul-de-carti-adus-si-la-biblioteca-brasov-pentru-praf-si-virusi

Eficiență ridicată: 4 cărţi în 2 minute!

Două aparate de sterilizare a cărţilor, cu ultraviolete, eficiente împotriva noului coronavirus, dar nu numai, a cumpărat Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”, pentru ca iubitorii de lectură să se simtă în siguranţă şi să nu se îndepărteze de carte.

„Cărţile sunt dintotdeauna purtătoare de virusuri şi bacterii. Acum, când există şi ameninţarea COVID-19, ne-am gândit la siguranţa cititorilor şi a angajaţilor şi am achiziţionat două sterilizatoare pentru cărţi. Unul funcţionează la sediul central, iar celălalt la filiala numărul 5 de pe bulevardul Griviţei, exact acolo unde numărul cititorilor şi traficul de cărţi sunt mai mari. Echipamentul poate elimina şi alte tipuri de viruşi, bacterii sau paraziţi, dar are şi o funcţie de desprăfuire a volumelor din bibliotecă. În acest fel, cărţile restituite sunt reintroduse în circuit fără nici un fel de pericol pentru cititorii noştri”, a declarat directorul Bibliotecii, Judeţene Daniel Nazare.

Patru cărţi sunt dezinfectate cu aparatul cu ultraviolete în mai puţin de două minute. Ele sunt introduse în aparatul special şi dezinfectate, după care oricine le poate utiliza în siguranţă.

Conducerea instituţiei a transmis că a recurs la tehnologie pentru a încuraja cititorii să împrumute în continuare cărţi şi să citească la fel de mult şi pe timpul pandemiei.

La astfel de aparate au apelat şi bibliotecile din alte oraşe din ţară.

Comentarii

Ultimă oră