Au învăţat aproape toate secretele gătitului, au fost iniţiaţi în arta cofetăriei şi s-au specializat ca îngrijitori la domiciliu. Vorbim de 116 persoane, şomeri de lungă durată, care au absolvit aceste cursuri de calificare organizate cu bani europeni. Câţiva dintre ei şi-au găsit un job imediat după ce au primit diplomele recunoscute la nivel naţional.
Cofetar-patiser, bucătar şi îngrijitor la domiciliu, pentru toate aceste meserii s-au făcut gratuit cursuri de calificare pentru şomeri şi persoanele inactive. S-au căutat cu prioritate oameni din zonele: Zărneşti, Codlea, Bran Moeciu, Râşnov. Iniţiatorii proiectului, finanţat cu fonduri europene şi început în noiembrie 2010 au promis şi angajări pentru participanţii silitori şi s-au ţinut de cuvânt. “A avut acest proiect un success remarcabil, din 140 de persoane destinatare ale proiectului, 116 au absolvit programele de calificare. Avem un indice extrem de ridicat al angajabilităţii, faptul că înainte de terminarea proiectului avem 30 de persoane angajate” a declarat managerul proiectului, Gabriela Berechet.
“Este de un real folos că aici la cursurile pentru îngrijitori la domiciliu am învăţat să lucreu nu doar pentru bani ci şi să pun suflet mai mult în această meserie. Am avut o echipă extraordinară. A fost o perioadă de 2 ani în acre am fost şomer şi am avut mare norc cu aceste cursuri care m-au ajutat foarte mult. După ce am terminat mi-am găsit şi un loc de muncă”, ne-a spus un braşovean. Parteneri în proiect au fost şi reprezentanţii Hospice Casa Speranţei. La finalul cursurilor participanţii au primit diplome recunoscute naţional. (L.N.)