Sari la conținut

Sistem special de măsurat temperatura corpului, la intrarea în Primăria Brașov

sistem-special-de-masurat-temperatura-corpului-la-intrarea-in-primaria-brasov

La intrările cu publicul din Primăria Brașov funcționează, de săptămâna trecută, trei videocamere cu sistem de termoviziune, care vor măsura temperatura corpului în zona feței, pentru toți cei care intră în clădirea primăriei, fie că este vorba de cetățeni care au de rezolvat anumite probleme, fie că este vorba de funcționari publici. Instalarea acestor sisteme reprezintă încă o măsură de prevenție a răspândirii coronavirusului.

Camerele au fost instalate la intrările pentru public ale Primăriei Brașov – intrarea dinspre parcul Nicolae Titulescu, precum și cele două intrări de la Serviciul Public de Evidență a Persoanelor (Stare civilă și Eliberare cărți de identitate) și sunt setate să măsoare temperatura corpului uman și să semnaleze orice depășire a temperaturii de 38 de grade.

„La intrările din Primăria Brașov unde sunt fluxuri de activitate cu publicul – intrarea dinspre parcul Titulescu și cele două intrări de la Serviciul Public Local de Evidență a Persoanelor – am montat aceste echipamente care scanează temperatura persoanelor și emite un semnal de avertisment. Facem acest lucru pentru prevenție și este o măsură atât în interesul publicului care vine la Primăria Brașov sau la Serviciul Evidența Persoanelor, cât și al personalului primăriei. Ne gândim ca în următoarea perioadă să extindem acest sistem și la Direcția Fiscală a primăriei, și la Direcția de Asistență Socială“, a explicat primarul George Scripcaru.

Camerele au două obiective, unul de 4 megapixeli, optic, celălalt cu termoviziune, prin intermediul cărora pot identifica subiecții din cadru până la o distanță de cel mult șapte metri, ziua sau noaptea. Sunt dotate cu tehnologia de recunoaștere a feței și pot identifica mai mulți subiecți simultan, indiferent dacă poartă mască sau nu, cărora, desigur, le sunt afișate și datele de temperatură. Dacă temperatura corpului acestora depășește temperatura setată în sistem, care în cazul nostru va fi stabilită în jurul valorii de 38 de grade Celsius, o alarmă va semnala acest caz, iar accesul persoanei respective în interiorul Primăriei va fi interzis. Totodată, la declanșarea alarmei, un set de imagini ale persoanei respective vor fi trimise automat pe o adresă de e-mail prestabilită, pentru a permite identificarea ulterioară a persoanei, dacă acest lucru va fi necesar.

„Este o soluție de termoviziune, cu camere video speciale, care au ca principală caracteristică un senzor infraroșu, care este calibrat pentru a măsura temperatura corpului uman. Raza de temperatură măsurabilă de aceste camere este între 30 și 45 de grade Celsius, setabilă și din momentul în care s-au făcut calibrările, acuratețea cu care ele detectează temperatura corpului este de 0,5 grade, aceasta fiind abaterea maximă față de temperatura reală. Un alt aspect important este că aceste camere nu sunt influențate de temperatura ambientală, de alte obiecte sau de alte surse de căldură, deoarece combină tehnologia detecției temperaturii cu tehnologia recunoașterii faciale.

Deci, detectează și măsoară strict temperatura feței umane. Camerele supraveghează căile de acces, nu sunt limitate la a recunoaște o singură persoană, ci pot recunoaște 8-10-12 persoane din cadru, la fiecare fiind măsurată și temperatura.

   Camerele declanșează o alarmă automată, în momentul în care detectează o persoană cu temperatură mai ridicată de 38 de grade, iar concomitent este făcută o fotografie cu persoana respectivă, care este trimisă pe un e-mail setat anterior în sistem, fiind înregistrate și momentele dinaintea producerii evenimentului și din perioada imediat următoare. Astfel, este asigurat un nivel sporit de siguranță“, a declarat Alex Grigorescu, director tehnic Solid Systems.

Comentarii

Ultimă oră