Sari la conținut

O prietenie între doi făgărăşeni s-a sfârşit în sânge: unul dintre ei a murit iar pe celălat îl aşteaptă ani buni de închisoare, anunţă bzf.ro.

Apartamentul scandalurilor. Crima s-a petrecut într-un apartament de pe strada Tăbăcari din Făgăraş. proprietarul apartamentului, Dorin Făgăraşan, un bărbat singur, invita deseori prietenii la un pahar. Unii dintre amicii săi, oameni ai străzii, stăteau uneori mai multe zile în apartament. Ceilalţi locatari se obişnuiseră cu scandalurile şi bubuiturile care răzbăteau prin pereţi, mai ales că dimineaţa, când era treaz, vecinul lor era foarte politicos.

Cearta între beţivi. Ca în multe alte dăţi, marţi seara, între făgărăşean şi unul dintre partenerii săi de băut a izbucnit o ceartă. Alcoolul medicinal pe care l-au băut le-a luat minţile. S-a lăsat chiar cu bătaie între gazdă şi unul dintre musafiri. La un moment dat, însă, lucrurile s-au calmat, tovarăşii de pahar ai lui Făgărăşean plecând din apartament. A doua zi dimineaţă însă, Vasile Predescu, cel care primise câţiva pumni cu o seară înainte, a revenit să-şi plătească poliţele. Şi-a luat la el şi un cuţit mare de bucătărie.

Răzbunarea de dimineaţă. Fără să bănuiască ce îl aşteaptă, victima l-a primit în casă. Disputa a continuat şi, de această dată, s-a terminat sângeros, Făgărăşean rămânând într-o baltă de sânge. A fost înjunghiat în piept şi abdomen de mai multe ori şi lăsat să zacă pe podeaua dormitorului. Înainte de a fugi, Predescu a pus cuţitul în mâna victimei sale muribunde. După un timp, din cauza hemoragiei externe, victima a decedat. Abia spre seară, ceilalţi prieteni de şpriţuri ai victimei, întorşi pentru a chefui, au făcut macabra descoperire şi au anunţat poliţia.

Şi-a recunoscut fapta. „Scandal era în fiecare seară. Vecinul obişnuia să aducă oamenii ai străzii la el în casă. Nu ne-am fi închipuit că s-a întâmplat ceva rău pentru că altfel sunam la 112. În acea casă veşnic era ceartă. Cu noi însă era paşnic vecinul, nu am avut probleme. Astăzi am aflat şi noi ce s-a întâmplat“ a declarat o vecină pentru bzf.ro. Suspectul a fost găsit de poliţie dormind în locuinţa unui amic. Ulterior, şi-a recunoscut fapta. Acum îl aşteaptă ani buni de închisoare pentru omor calificat. „Cercetările sunt continuate de poliştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub îndrumarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Comentarii

Ultimă oră