Sari la conținut

Mii de ciori au pus stăpânire pe Parcul Central din Sfântu ­Gheorghe făcând o mizerie şi un zgomot greu de suportat, anunţă www.covasnamedia.ro.

Băncile Parcului sunt pline de excrementele păsărilor. Spre deosebire de anii trecuți, când ciorile apăreau în zonă abia la începutul toamnei, în acest an păsările au luat deja cu asalt copacii de câteva săptămâni. Primăria Sfântu-Gheorghe cunoaşte foarte bine problema ciorilor, iar anul trecut a încercat să o rezolve cumva, alături de Asociaţia de Protecţie a Păsărilor Rara Avis. La acea vreme a existat un proiect care presupunea amplasarea unor difuzoare speciale în Parc, sistem prin care zburătoarele gălăgioase ar fi fost alungate. Deoarece proiectul costa 15.000 de euro şi nu garanta rezolvarea problemei, municipalitatea a refuzat finanţarea.
Proiect de alungare a ciorilor. Kelemen Laszlo, preşedintele Asociației Rara Avis, spune că proiectul de alungare a ciorilor se va derula începând din octombrie. Aparatura care emite sunete şi lumini menite să sperie păsările urmează să fie achiziţionată. La acest proiect vor lucra 20 de persoane. În perioada de vârf a toamnei Parcul Central din Sfântu Gheorghe va ajunge să găzduiască 15-20.000 de ciori, spune Kelemen.  Ca urmare a faptului că în ultimii ani , copacii de pe marginile drumurilor dinafara aşezărilor urbane au fost tăiaţi, ciorile au pătruns în oraşe, în căutarea siguranţei. De menţionat că legea interzice împuşcarea ciorilor.

Comentarii

Ultimă oră