Sari la conținut

Serghei Gorbunov a fost condamnat la 16 ani de închisoare

Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov a fost condamnat definitiv la 16 ani de detenţie, de către Curtea de Apel Alba Iulia. Este vorba de decizia luată în cazul tâlhăriei comise la Deva, asupra patronului unei case de schimb valutar. Condamnatul urmează să fie expulzat de pe teritoriul României după executarea pedepsei, potrivit Mediafax.

Serghei Gorbunov a fost condamnat, în 4 octombrie 2010, de Judecătoria Deva, la 13 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie, pedeapsa fiind contopită cu cele pentru alte şase condamnări, astfel că el are de executat 16 ani de închisoare, decizia instanţei fiind contestată la Tribunalul Hunedoara. Tribunalul i-a respins apelul moldoveanului, iar el a făcut recurs la Curtea de Apel Alba Iulia, care în 1 noiembrie a decis definitiv ca acesta să execute 16 ani de detenţie, aşa cum stabilise prima instanţă. Gorbunov se află la Penitenciarul Aiud.

Serghei Gorbunov a fost unul dintre principalii suspecţi în cazul jafului armat de la Braşov, din 29 ianuarie 2009, de la casa de schimb valutar de pe Bulevardul 15 Noiembrie. În urma atacului 2 oameni au murit, iar unul a fost grav rănit.  (A.M.)

Comentarii

Ultimă oră