Sari la conținut

Şeful Direcţiei de Drumuri Braşov, cercetat de DNA

Într-un dosar cercetat de DNA, Ioan  Moldovan, directorul general al D.R.D.P. Braşov, este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Sorin Ţerbea, unul dintre finanţatorii echipei de fotbal din Târgu-Mureş, arestat pentru mituirea şefului arbitrilor din România, ar fi beneficiat ilegal de mai multe contracte cu Direcţia de Drumuri Braşov, relatează www.romanialibera.ro.
Încă 19 dosare penale. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie, la solicitarea DNA, Sorin Ţerbea a mai făcut obiectul cercetărilor în alte 19 dosare penale, în special legate de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.  Informaţia se regăseşte chiar în cauza aflată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în care Sorin Ţerbea este judecat pentru dare de mită, iar Vasile Avram, fostul şef al arbitrilor de fotbal, pentru luare de mită.
Unul dintre cele 19 dosare în care este vizat Ţerbea a fost trimis pentru soluţionare DNA, deoarece „pe de o parte,  prejudiciul estimat în cauză era mai mare de un milion euro, iar pe de altă parte, unul dintre făptuitori avea calitatea de director în cadrul D.R.D.P. Braşov, calitate care atrăgea competenţa DNA”. Potrivit surselor romanialibera.ro, şi în acest caz este vorba tot de atribuirea unor contracte pe bani publici.
Cel vizat este chiar Ioan  Moldovan – director general al D.R.D.P. Braşov, care avea calitatea de făptuitor, faţă de acesta făcându-se cercetări legate de săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Ioan Moldovan a fost numit în 2009  director regional la Drumuri Braşov de către ministrul Radu Berceanu.  (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră