Sari la conținut

Şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA, după o zi întreagă de audieri.  Procurorii anticorupţie au percheziţionat sâmbătă sediul CCA, de unde au fost ridicate documente şi computere. DNA cercetează posibile cazuri în care arbitrii au fost delegaţi preferenţial la meciuri.

Mai multe persoane implicate în fotbalul autohton spun că miza corupţiei din arbitraj este reprezentată de banii daţi de UEFA echipelor care ajung să joace în grupele Champions League (CL) - competiţie în care România este reprezentată anul acesta de campioana Oţelul Galaţi.

Unele voci au reclamat că delegările arbitrilor la meciuri, hotărâte de Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA), sunt făcute pentru a favoriza anumite formaţii.

UEFA oferă 7,2 milioane de euro pentru intrarea în grupele competiţiei, după care un meci câştigat se premiază cu 800.000 de euro, iar un egal, cu 400.000 de euro. La aceste sume se adaugă banii din vânzarea de bilete şi alte încasări conexe participării în CL.

Comentarii

Ultimă oră