Sari la conținut

Şeful arbitrilor români, arestat preventiv

DNA a anunţat pe site-ul oficial motivul pentru care şeful CCA, Vasile Avram, şi afaceristul Ioan-Sorin Ţera au fost reţinuţi.

Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a şefului CCA, Vasile Avram, şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea, instanţa emiţând mandate pentru 29 de zile. Avocaţii preşedintelui CCA au făcut recurs, iar Tribunalul urmează să-şi motiveze decizia, recursul urmând să se judece în termen de trei zile, iar decizia Curţii de Apel Bucureşti va fi definitivă.
19.000 de euro luaţi=puşcărie! Conform procurorilor, cei doi sunt anchetaţi pentru luare, respectiv dare de mită, în formă continuată. Redăm integral comunicatul DNA. La data de 21 mai 2011, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal F.C.M. Târgu-Mureş - Universitatea Cluj din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, Vasile Avram a primit de la Sorin Ioan Ţerbea, prin doi intermediari, suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa din Târgu-Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012. În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, Vasile Avram a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Târgu-Mureş şi retur, folos oferit de Sorin Ioan Ţerbea
Ce a riscat cuplul Avram- Ţerbea? Preşedintele CCA, Vasile Avram, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani pentru infracţiunea de luare de mită, la care se mai poate adăuga încă o treime din pedeapsă pentru forma continuată, în cazul în care procurorii dovedesc că ar fi vinovat. În schimb, pentru dare de mită în formă continuată, Sorin Ţerbea, membru în Comitetul Executiv al FRF, poate scăpa cu o pedeapsă mai mică, închisoare de la 6 luni la 5 ani.
“Naşu” ia primele măsuri! La 24 de ore de la percheziţia făcută de DNA la sediul CCA, şi reţinerea lui Vasile Avram şi a lui Florin Ţerbea, Federaţia Română de Fotbal a remis un comunicat în care anunţă că-i suspendă din funcţii pe cei doi membri ai Comitetului Executiv, iar pe Avram şi de la conducerea CCA. În anunţul semnat de Mircea Sandu se mai precizează că prerogativele de şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor vor fi preluate de ceilalţi membri ai CCA. Mai exact, vicepreşedintele Constantin Gheorghe-Suceava este cel care se va ocupa de interimatul din fruntea arbitrilor.
„Vor cădea capete!” Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, este convis "că vor cădea capete" şi că cei vinovaţi de fapte de corupţie trebuie să "meargă la puşcărie". "Este foarte bine ce se întâmplă, să se ducă la puşcărie dacă sunt vinovaţi, să se termine odată cu toate nenorocirile astea care se întâmplă. Cine îşi permite să mai facă prostii în vremurile astea, să se ducă la puşcărie. Normal că vor cădea capete, dacă au luat atâţia înseamnă că au ei ceva date. Şi eu sunt foarte nemulţumit de ce se întâmplă în arbitraj. Eu am făcut cea mai mare gălăgie, nu numai conducătorii sunt nemulţumiţi, sunt prea multe greşeli făcute de arbitri. Ori sunt proşti, ori sunt hoţi, să se ştie odată pentru totdeauna", a spus Dragomir.
Mititelu anunţă prăpădul! De la Craiova, Adrian Mititelu este convins că acesta este începutul curăţeniei în fotbalul românesc. "Vreau să-i felicit pe oamenii ăştia de la Anticoruptie. Sunt nişte persoane care doresc ca statul să funcţioneze. Această acţiune este din cauza unor fapte şi sunt convins că este începutul unei furtuni. Uraganul Katrina vine încet şi ţine 4 săptămâni. O să vină şi peste ei. Fotbalul din România este cel mai murdar din Europa de Est.  Nu ştiu exact de ce este acuzat această unealtă a lui Sandu, Avram, o caricatură, dar sunt convins că prin asta se va ajunge şi la Mircea Sandu. Există un Dumnezeu acolo sus! Nu ştiu pentru ce este chemat, poate să nu fie vinovat, dar nu este un om corect, un servitor al lui Sandu. Avram este învinuit şi în excluderea echipei mele! Oricum ajungea la DNA", a declarat Adrian Mititelu.
Ce  va urma? Fostul arbitru Ion Crăciunescu a declarat că ce s-a întâmplat în cazul Penescu, petrecut în urmă cu câţiva ani în fotbalul românesc, a fost doar un foc de artificii pe lângă ceea ce urmează să se întâmple. "Eu trag semnale de alarmă de un an şi ceva, pentru că în arbitrajul românesc se întâmplă lucruri incredibile, greşeli enorme pe care le vede toată lumea, dar pe care nu le văd arbitrii. Lucrurile nu mai puteau merge în continuare aşa, o să vedeţi ce se va întâmpla pentru că s-a strâns multă zgură în fotbalul românesc. Am înţeles că domnul Avram a declarat de curând că arbitrajul românesc este în creştere. Iată o probă de diversiune. Toată lumea era nemulţumită, toţi conducătorii erau nemulţumiţi de arbitraj, dar nu eram în criză, eram în creştere"a spus  Crăciunescu, un contestatar al actualelor conduceri ale FRF şi CCA.

Comentarii

Ultimă oră