Sari la conținut

Se vor reintroduce piețele agroalimentare în cartiere

Sursă fot: Primăria Brașov

Prima piață volantă de producători va fi inaugurată în Piața Unirii pe 6 aprilie, urmând apoi Valea Cetății, Bartolomeu-Avantgarden și Triaj. În plus față de produsele autentic românești, aceste târguri vor oferi și oportunitatea pentru brașoveni de a dona și de a face schimb de cărți, iar copiii vor putea participa la ateliere special organizate pentru ei.

Municipalitatea Brașov reia amenajarea piețelor volante în cartierele Răcădău, Șchei, Triaj și Bartolomeu-Avantgarden începând cu data de 6 aprilie, după succesul înregistrat anul trecut în alte cartiere ale orașului, unde lipsesc piețele agroalimentare. Locuitorii Brașovului vor putea achiziționa din nou produse proaspete direct de la producători, chiar în cartierul lor, iar Serviciul de Administrare Piețe a pregătit și alte activități: posibilitatea de a dona și schimba cărți, ateliere pentru copii și tombole cu premii.

Primarul Allen Coliban a subliniat: „După succesul înregistrat anul trecut cu proiectul de amenajare a piețelor itinerante în cartierele orașului, reluăm acest program începând din săptămâna viitoare, oferind brașovenilor din cartierele Șchei, Răcădău, Triaj și Bartolomeu-Avantgarden produse agroalimentare de calitate, direct în cartierul lor. Am solicitat Serviciului de Administrare Piețe să se asigure că toate produsele, de la legume și fructe până la brânzeturi, sunt autentice și provenite din România. Dorim ca aceste târguri să devină mai mult decât un simplu loc de vânzare și să ofere oportunități pentru comunitate, inclusiv posibilitatea de a dona cărți, de a participa la ateliere și de a câștiga premii în cadrul tombolelor. Vă așteptăm cu drag, începând cu 6 aprilie, la târgurile volante.”

Piețele volante adoptă o structură itinerantă, desfășurându-se în fiecare săptămână în alt cartier, și oferă producătorilor spații de vânzare compuse din tarabe și corturi. Acestea vor fi organizate în următoarele locații: în Răcădău, pe pietonalul din Parcul Ursu; în Șchei, în Piața Unirii; în Triaj, în apropierea capătului RATBV; și în Bartolomeu-Avantgarden, în vecinătatea locului de joacă de pe strada Lebedei.

În cartierele Șchei, Valea Cetății și Triaj, târgurile vor fi organizate sâmbăta, între orele 9:00- 16:00, iar în Bartolomeu-Avantgarden piața volantă va fi organizată vinerea, între orele 9.00-19.00, pe perioada sezonului agricol, adică aprilie-octombrie.

Programul pentru prima lună de funcționare este următorul:

  • sâmbătă, 6 aprilie: cartierul Șchei, în Piața Unirii;
  • sâmbătă,13 aprilie: Valea Cetății, – pietonal parcul Ursu;
  • vineri, 19 aprilie: Bartolomeu – Avantgarden, str. Lebedei;
  • sâmbătă 20 aprilie: Triaj, la capătul de linie RATBV;
  • sâmbătă 27 aprilie: cartierul Șchei, în Piața Unirii.

Caracteristicile piețelor volante, organizate sub forma unor „Târguri de producători”, sunt următoarele:

  • sunt piețe de o zi, comerțul temporar fiind esența acestor structuri;
  • sunt destinate producătorilor din domeniul agricol și agroalimentar;
  • favorizează în principal lanțurile scurte de aprovizionare;
  • sunt poziționate astfel încât să aducă produse autentice cât mai aproape de cetățean.

Serviciul Public de Administrare Piețe va comunica calendarul fiecărei luni. Cu o săptămână înainte de fiecare piață, lista producătorilor participanți și a produselor disponibile va fi publicată pe site-ul www.pietepublice.ro.

Comentarii

Ultimă oră