Zăpuşeala de august şi supraproducţia ne aduc în pieţe preţuri tot mai mici. E drept şi câştigul producătorilor se diminuează. Dacă nu s-au pătat şi nu s-au stricat pe vrej, de la soare, ardeii, roşiile şi vinetele se strică pe tarabe în câteva ore. Ţăranii au ajuns să arunce lădiţe întregi şi îşi dau seama cât de bune ar fi depozitele în care să le lase de pe o zi pe alta. Chiar dacă produc pentru piaţă, oamenii nu au acces la spaţii de depozitare cu refrigerare, unde temperatura n-ar depăşi 4 grade. Doar cei care vând en-gros îşi permit o cameră frigorifică. La peste 35 de grade, vegetalele sunt la fel de perisabile ca şi zmeura. Soluţia de avarie e să vinzi chiar şi în pierdere. La Braşov, acum două săptămâni, roşiile erau 3 lei. Acum o săptămână, 2 lei. Astăzi sunt 1, 50. Partea bună e că îţi trebuie numai 100 de lei ca să umpli tot cartierul cu arome tari de grătar, de la vinete şi zacuscă.